Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.1°C16.2°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C13.4°C
2 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.6°C15.4°C
3 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C12.3°C
0 BF 76%
Τριγμοί στην παράταξη Παχατουρίδη μετά το σκάνδαλο αναθέσεων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τριγμοί στην παράταξη Παχατουρίδη μετά το σκάνδαλο αναθέσεων

Τριγμούς στην παράταξη του δημάρχου, Ανδρέα Παχατουρίδη, έχει προκαλέσει η αποκάλυψη για τον τρόπο που γίνονταν οι αναθέσεις σε προμηθευτές με την επίμαχη φράση "Κώστα, τις έχουν οι προμηθευτές που θέλουμε; Αλλιώς προσάρμοσέ το". Μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Περιστερίου το απόγευμα της Πέμπτης, την αρχή έκανε ο Γιώργος Βαθιώτης ανακοινώνοντας την ανεξαρτητοποίησή του από την παράταξη Παχατουρίδη, δηλώνοντας όμως ότι ως εκπαιδευτικός και ιδρυτής του κοινωνικού φροντιστηρίου, θα συνεχίσει να προσφέρει το έργο του.

"Δεν μπορώ από την μια μεριά να υπερασπίζομαι την ηθική και την ανιδιοτέλεια μαζί με τους αλτρουιστές και ανιδιοτελείς εθελοντές καθηγητές και από την άλλη να μετέχω σε μια παράταξη που σχολιάζεται έντονα ότι διενεργεί διαγωνισμούς φωτογραφίζοντας συγκεκριμένους προμηθευτές", αναφέρει ο Γιώργος Βαθιώτης στην επιστολή ανεξαρτητοποίησής του.

"Παραμένω δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου αλλά ανεξαρτητοποιούμαι από την δημοτική παράταξη «Με την Κοινωνία Μπροστά» του Δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη για λόγους ηθικής τάξης, αφού οι εξηγήσεις από την πλευρά της Διοίκησης για αυτό το σοβαρό θέμα δεν κάλυψαν μεγάλη μερίδα των συμπολιτών μας που περνούν δύσκολα σε μια οικονομική ασφυξία", υπογραμμίζει.

Στηλιτεύει, μάλιστα την στάση των πολιτικά υπεύθυνων, σημειώνοντας: "Επειδή πίστευα ότι όσοι από την Διοίκηση εμπλέκονται στο θέμα αυτό θα είχαν την πολιτική ευθιξία να παραιτηθούν για το λόγο αυτό πρώτον ζητώ από τους εμπλεκόμενους όποιοι και αν είναι αυτοί την άμεση παραίτηση τους και όχι να ρίχνονται τα βάρη σε εργαζομένους και δεύτερο ανεξαρτητοποιούμαι γιατί δεν θέλω να επιμερίζομαι πολιτικές και διοικητικές ευθύνες που δεν μου αναλογούν". "Συνεχίζω το Κοινωνικό Έργο και τα Κοινωνικά Φροντιστήρια που δημιούργησα εδώ και 7 χρόνια στο Περιστέρι με τους συναδέλφους καθηγητές και ζητώ την στήριξη όλων των υγιών δυνάμεων. Παραμένω ως Μέλος στην Ποιότητα Ζωής αφού το Δημοτικό Συμβούλιο με εξέλεξε και μάλιστα με τους περισσότερους ψήφους", καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Γιώργος Βαθιώτης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL