Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τέλος εποχής από αύριο για το χάρτινο εισιτήριο

Μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου θα ολοκληρωθεί το σταδιακό κλείσιμο των πυλών - Νέα εκπτωτική πολιτική σε πακέτα εισιτηρίων

Παύονται ολοσχερώς από αύριο η χρήση, έκδοση και ακύρωση των χάρτινων εισιτηρίων και καρτών, όπως ανακοίνωσε χθες ο ΟΑΣΑ, ενώ σταδιακά από τις 20 Νοεμβρίου αρχίζουν να κλείνουν και οι πύλες. Σε συγκεκριμένα σημεία, οι επιβάτες μπορούν να αντικαθιστούν τα παλιά εισιτήρια με νέα ηλεκτρονικά, ενώ εισάγονται και νέες εκπτώσεις σε πακέτα εισιτηρίων για την περίοδο προσαρμογής στο νέο σύστημα.

Όπως υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση που τιτλοφορείται "Τέλος εποχής χάρτινου εισιτηρίου”, η πρόσβαση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς του ΟΑΣΑ από αύριο θα γίνεται μόνο με ισχύοντα ηλεκτρονικά μέσα κομίστρου (προσωποποιημένες κάρτες, ανώνυμες κάρτες, πολλαπλά εισιτήρια). Οι κάτοχοι ηλεκτρονικών εισιτηρίων και καρτών επικυρώνουν τα εισιτήριά τους και στο δίκτυο του προαστιακού.

Οι κάτοχοι ετησίων, εξαμηνιαίων, τριμηνιαίων καρτών, καθώς και ομάδες δικαιούχων, όπως άνεργοι, μετακινούνται με επίδειξη των αντίστοιχων εγγράφων στους υπευθύνους της γραμμής των πυλών εκάστου σταθμού. Σε όλες τις πύλες (ανοιχτές ή κλειστές) θα παρευρίσκονται αρμόδιοι υπάλληλοι της ΣΤΑ.ΣΥ. που θα ελέγχουν και θα ενημερώνουν το κοινό. Στους σταθμούς με κλειστές πύλες θα υπάρχει τουλάχιστον μία ανοιχτή πύλη (ΑΜΕΑ), που θα επιδεικνύονται τα αντίστοιχα έγγραφα των ανωτέρω δικαιούχων. Για τους πολίτες των ανωτέρω κατηγοριών, οι ετήσιες κάρτες θα αντικατασταθούν στο επόμενο διάστημα είτε με τη διαδικασία της κατάθεσης δικαιολογητικών με φάκελο, είτε μέσω Διαδικτύου έπειτα από έγκριση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των προσωποποιημένων καρτών ανέρχεται σήμερα στις 320.000.

Κλείνουν οι πύλες

Σχετικά με το κλείσιμο πυλών, ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου θα αρχίσει σταδιακά το κλείσιμο των πυλών του δικτύου και συνεπώς οι επιβάτες, τόσο κατά την είσοδο όσο και κατά την έξοδο, μπορεί να συναντήσουν κλειστές πύλες. Παράλληλα, στους σταθμούς που θα κλείνουν οι πύλες, θα υπάρχει υπεύθυνος για την εξυπηρέτηση προσώπων που δεν έχουν λάβει ακόμα προσωποποιημένη κάρτα (π.χ. άνεργοι, ΑμεΑ, άλλοι δικαιούχοι). Το κλείσιμο των πυλών θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 20.12.2017.

Από τις 20 Νοεμβρίου θα κλείσουν και οι πύλες του ΑΣΣΚ Αεροδρομίου Αθηνών.

Πού αντικαθίστανται τα χάρτινα

Σημαντικό επίσης είναι ότι κάτοχοι χάρτινων εισιτηρίων μπορούν να τα αντικαθιστούν ως εξής:

α. Εάν έχουν έως 10 εισιτήρια, να προσέρχονται στα εκδοτήρια της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. στον σταθμό της Ομόνοιας ή στα κεντρικά γραφεία της ΟΣΥ Α.Ε. (Παρνασσού 6, Άγιος Ιωάννης Ρέντης) για να τα ανταλλάξουν με ισοδύναμα προϊόντα ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

β. Οι κάτοχοι περισσότερων των 10 εισιτηρίων θα προσέρχονται από 20.11.2017 στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΣΑ (Μετσόβου 15, Αθήνα) προκειμένου να τα ανταλλάξουν.

Νέα εκπτωτική πολιτική

Αξιοσημείωτο είναι ότι στο πλαίσιο προσαρμογής στο νέο σύστημα, ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε και νέες εκπτώσεις από τις 20 Νοεμβρίου με τα εξής πακέτα εισιτηρίων:

Α. Στο εισιτήριο 10+1 μειώνεται η τιμή κατά 0,50 ευρώ, τιμή ανά εισιτήριο 1,23 (φθηνότερη επιλογή).

Β. Στο πενταπλό εισιτήριο μειώνεται η τιμή κατά 0,50 ευρώ, τιμή ανά εισιτήριο 1,30 (δεύτερη φθηνότερη επιλογή).

Γ. Εισάγεται νέο διπλό εισιτήριο (μετ' επιστροφής) με τιμή 2,7 ευρώ (τιμή ανά εισιτήριο 1,35).

Τέλος, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, δημιουργείται δίκτυο πώλησης σε περίπτερα και άλλα σημεία. Από τα περίπτερα στα οποία εστάλησαν επιστολές συνεργασίας (900 επιστολές από Ιούνιο 2017 έως Σεπτέμβριο 2017) ανταποκρίθηκαν 200 περίπτερα, στα οποία δόθηκαν POS του ΟΑΣΑ. Το δίκτυο επεκτείνεται και θα φτάσει στα 600 σημεία.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Φως και δικαιοσύνη

Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης έδειξαν ότι ο Ζακ Κωστόπουλος πέθανε από ισχαιμικό επεισόδιο που προκλήθηκε από πολλαπλά τραύματα. Για να τα λέμε όπως είναι: ο άνθρωπος πέθανε από την...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο