Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
ΔΕΗ: Καμία αύξηση στα τιμολόγια των ΥΚΩ, μετά τις εξαγγελίες Τσίπρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΔΕΗ: Καμία αύξηση στα τιμολόγια των ΥΚΩ, μετά τις εξαγγελίες Τσίπρα

Την ικανοποίηση της για τις χθεσινές ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού για την καταβολή, εφάπαξ, του ποσού που αντιστοιχεί σε δαπάνες για παροχή Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας εκφράζει με σημερινή ανακοίνωση η ΔΕΗ, προσθέτοντας ότι "προφανώς μετά από αυτό δεν θα υπάρξει καμία αύξηση του κονδυλίου των ΥΚΩ που πληρώνουν οι καταναλωτές μέσω των λογαριασμών".

"Γενικότερα η καταβολή των ΥΚΩ από το Δημόσιο αποτελεί θέση της ΔΕΗ δεδομένου ότι τέτοιου είδους υπηρεσίες κοινωνικής και εθνικής σημασίας πρέπει να τις επωμίζεται ο κρατικός προϋπολογισμός και όχι οι καταναλωτές. Εκφράζουμε την προσδοκία ότι η παρούσα ενέργεια θα έχει ανάλογη συνέχεια ώστε να υπάρξει ελάφρυνση των λογαριασμών ρεύματος", προσθέτει η επιχείρηση.

Το μεγαλύτερο κονδύλι των ΥΚΩ διοχετεύεται για την κάλυψη του κόστους ηλεκτροδότησης των νησιών που τροφοδοτούνται από ακριβούς, πετρελαϊκούς σταθμούς. Το ποσό που προέρχεται από το κοινωνικό μέρισμα αντιστοιχεί στις επιπλέον δαπάνες της ΔΕΗ για ΥΚΩ από το 2012 και μετά, καθώς ο τελευταίος υπολογισμός έγινε το 2011. Η ΔΕΗ διεκδικούσε μεγαλύτερο ποσό, για αυτό και στην σημερινή ανακοίνωση κάνει λόγο για "μέρος του ποσού που γνωμοδότησε η ΡΑΕ έναντι της συνολικής οφειλής από τις δαπάνες που έχει καταβάλει η ΔΕΗ για Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) τα προηγούμενα χρόνια, πράγμα που αποτελεί μια δίκαια και αποφασιστικής σημασίας παρέμβαση".

Τελος η ΔΕΗ δηλώνει ότι θα αξιοποιήσει αυτή τη ρευστότητα με το βέλτιστο τρόπο ώστε να επιτύχει τη μέγιστη δυνατή μόχλευση για τα οικονομικά της και ευχαριστεί θερμά την Κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό για τις αποφάσεις αυτές, που καταδεικνύουν το ενδιαφέρον τους για τους πολίτες αλλά και για την Επιχείρηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL