Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Πανηγυρικά αθώοι οι δήμαρχοι Χαλανδρίου και Ζωγράφου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πανηγυρικά αθώοι οι δήμαρχοι Χαλανδρίου και Ζωγράφου

Πανηγυρικά αθώοι κρίθηκαν χθες οι δήμαρχοι Χαλανδρίου Σ. Ρούσσος και Ζωγράφου Τ. Καφατσάκη ενώπιον του Γ' Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, που κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος και απείθεια κατ' εξακολούθηση, λόγω της άρνησής τους να δώσουν στοιχεία στους επιθεωρητές - ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης για τον επανέλεγχο της μετατροπής των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Να υπενθυμίσουμε ότι στην αθώωση των δημάρχων έπαιξε καθοριστικό ρόλο η ψηφισθείσα διάταξη στον νόμο - σκούπα του υπουργείου Εσωτερικών που όριζε την “παύση πειθαρχικών και ποινικών διώξεων δημοτικών υπαλλήλων και αρμοδίων προς διορισμό οργάνων των ΟΤΑ για μη χορήγηση στοιχείων εργαζομένων”.

Με δήλωσή του στην “Α”, ο δήμαρχος Χαλανδρίου τονίζει: “Ο αγώνας για Τοπική Αυτοδιοίκηση επαρκώς στελεχωμένη με μόνιμο προσωπικό, χωρίς ελαστικές εργασιακές σχέσεις, ικανή να προσφέρει στους δημότες σύγχρονες και επαρκείς δημόσιες υπηρεσίες συνεχίζεται”. “Ευχαριστώ τους εργαζόμενους του δήμου, τους επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν στην έκδοση αυτής της απόφασης” υπογραμμίζει ο Σ. Ρούσσος, προσθέτοντας: “Η παραπομπή στην Δικαιοσύνη με τη βαριά κατηγορία της παράβασης καθήκοντος υπηρετούσε μια πολιτική επιλογή της προηγούμενης κυβέρνησης, προκειμένου να υλοποιήσει το σχέδιό της για χιλιάδες απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων”. “Η έμπρακτη ανυπακοή σε αυτό το σχέδιο ήταν υποχρέωσή μας όχι μόνο προς τους εργαζόμενους του δήμου μας, αλλά και στους πολίτες που θα έβλεπαν να καταρρέουν κρίσιμες δημοτικές υπηρεσίες” υπογραμμίζει ο δήμαρχος.

“Αποκλειστικός γνώμονας των ενεργειών μου ήταν και είναι η εξυπηρέτηση του γενικότερου κοινωνικού συμφέροντος και η συνέχιση της δυνατότητας του Δήμου Ζωγράφου να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες στους κατοίκους της πόλης μας” υπογραμμίζει σε δήλωσή της η δήμαρχος Τ. Καφατσάκη.

Υπενθυμίζει ότι “με τη σημερινή αθωωτική απόφαση του Γ' Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, παύει οριστικά η διαδικασία δίωξής μας”. “Η δίωξη αυτή ξεκίνησε το 2014, όταν δεν παραδώσαμε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επί Κυρ. Μητσοτάκη, στοιχεία για τον ‘επανέλεγχο με νέες προϋποθέσεις και κριτήρια σε βάθος 20ετίας’ των συμβάσεων των εργαζομένων που μονιμοποιήθηκαν με το Π.Δ. 164/2004 επί υπουργίας Παυλόπουλου” εξηγεί η Τ. Καφατσάκη. “Τότε, κάποιοι ‘μπέρδεψαν’ την άρνησή μας αυτή με τον έλεγχο για πλαστά πτυχία, ο οποίος έγινε κανονικά και όποια τέτοια περίπτωση υπήρχε στον Δήμο Ζωγράφου παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα” υπογραμμίζει η δήμαρχος και καταλήγει λέγοντας: “Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους του δήμου, τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους και τους πολίτες που παρευρέθηκαν σήμερα στο δικαστήριο και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους”.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL