Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
21.7°C25.2°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C23.0°C
2 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C21.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
22 °C
21.5°C23.8°C
2 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.1°C23.5°C
0 BF 60%
Το 2021 θα παραδοθεί ο σταθμός Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το 2021 θα παραδοθεί ο σταθμός Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης

Ικανοποίηση από τους γρήγορους ρυθμούς με τους οποίους υλοποιείται πλέον το έργο του μετρό Θεσσαλονίκη, εξέφρασαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων που συμμετείχαν στην χθεσινή ενημερωτική σύσκεψη, την οποία συγκάλεσε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Γιάννης Μυλόπουλος, με αφορμή την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του σταθμού Βενιζέλου.

Με δεδομένο ότι η έναρξη των εργασιών θα επιφέρει νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις από επιχειρηματικούς φορείς, ο Γ.Μυλόπουλος χθες ξεκαθάρισε ότι αυτές θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2018.

Για μια ακόμη φορά τόνισε ότι δεν πρόκειται να κλείσει η Εγνατία οδός που είναι μια από τις βασικές οδικές αρτηρίες της Θεσσαλονίκης, ενώ η οδός Βενιζέλου θα κλείνει ανά διαστήματα είτε στο πάνω από την Εγνατία τμήμα της είτε στο κάτω από αυτήν, ποτέ όμως δεν θα κλείνουν ταυτόχρονα τα δύο της τμήματα.

«Η πρώτη φορά, που θα κλείσει το νότιο τμήμα της Βενιζέλου, θα είναι το καλοκαίρι του 2018 για δύο μήνες. Υπήρξε πρόνοια, ώστε να κλείσει το κάτω μέρος της Βενιζέλου σε εποχή,που δεν έχουμε μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο. Ιούλιο και Αύγουστο επομένως. Στη συνέχεια θα ανοίξει και τον Οκτώβριο θα κλείσει για ένα αντίστοιχο μικρό διάστημα το πάνω τμήμα της Βενιζέλου», σημείωσε ο κ. Μυλόπουλος.

Ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε. αναφέρθηκε στην τμηματική απομάκρυνση των λαμαρινών από διάφορα σημεία της πόλης, που εδώ και χρόνια θυμίζουν «τενεκεδούπολη».

Σύμφωνα με όσα δήλωσε από την αρχή του 2018 θα απομακρυνθούν οι λαμαρίνες από τα εργοτάξια στη Μοναστηρίου στο ύψος του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού, στην πλατεία Δημοκρατίας στο Βαρδάρι και στο σταθμό της Δελφών.

«Ο σταθμός Βενιζέλου θα παραδοθεί 1-1,5 χρόνο αργότερα από το Νοέμβριο του 2020, όποτε θα παραδοθεί το 75% του έργου, δηλαδή από τη Νέα Ελβετία μέχρι το Συντριβάνι. Στις αρχές του 2021 θα παραδοθεί και η επέκταση της γραμμής Καλαμαριάς, ενώ ο σταθμός Βενιζέλου θα παραδοθεί τέλος 2021 αρχές 2022», υπογράμμισε ο ίδιος.

Οι αντιδράσεις 

«Όταν γίνεται ένα τέτοιο έργο σαν το μετρό, το να μην χαλάσει η ζαχαρένια μας δεν είναι σωστή αντίδραση. Δεν είναι δυνατόν να μην έχουμε και κάποια επιβάρυνση για ένα διάστημα», σχολίασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης για τις αντιδράσεις που υπήρξαν για τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα απαιτηθούν στην Βενιζέλου.

Ο περιφερειάρχης της ΠΚΜ Απόστολος Τζιτζικώστας σημείωσε ότι «επιτέλους το έργο έχει μπει σε ένα σωστό δρόμο. Πλέον υπάρχουν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα παράδοσης του έργου τμηματικά από το 2020 μέχρι το 2021».

«Είμαστε εδώ για να πιέσουμε προκειμένου να μην ξεφύγουν τα χρονοδιαγράμματα και να παραδοθεί το έργο στην ώρα του. Αρκετά ταλαιπωρήθηκε η Θεσσαλονίκη», κατέληξε. Η συνήθης γκρίνια περί καθυστερήσεων του έργου και για ζημίες που έχουν υποστεί οι επιχειρηματίες – μαγαζάτορες από τα εργοτάξια του μετρό εκφράστηκε από εκπροσώπους Επιμελητηρίων με «γαλάζιες» διοικήσεις. Για μια ακόμη φορά ο Π.Παπαδόπουλος του ΒΕΘ ζήτησε αντισταθμιστικά μέτρα για τους επιχειρηματίες, ενώ ο πρόεδρος του ΕΕΘ Μ.Ζορμπίδης εξέφρασε εκ νέου επιφυλάξεις για το αν θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα τόσο στη Βενιζέλου όσο και συνολικά.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά, η διευθύντρια του γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς, καθώς και οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων της πόλης και συγκεκριμένα του Ε.Β.Ε.Θ., του Ε.Ε.Θ., του Β.Ε.Θ., του Τ.Ε.Ε./ΤΚΜ, του ΓΕΩΤΕΕ Μακεδονίας, του ΟΕΕ Τμήματος Μακεδονίας, του ΕΣΘ, του Σ.Β.Β.Ε., του Σ.ΕΒ.Ε., της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Εμπόρων Ν. Θεσσαλονίκης, της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Εμπόρων Ν. Θεσσαλονίκης, όπως επίσης και οι εκπρόσωποι του Ο.Σ.Ε.Θ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL