Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.4°C22.4°C
3 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.8°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C22.0°C
1 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.9°C
3 BF 37%
Ρ.Δούρου: «Ξεθεμελιώνουμε το status quo του παρελθόντος» (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρ.Δούρου: «Ξεθεμελιώνουμε το status quo του παρελθόντος» (Video)

Στον διμέτωπο αγώνα, που επιδίδεται η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής αναφέρθηκε η Ρ. Δούρου, κάνοντας τον απολογισμό έργου της για την περίοδο 2014-2017. Η ίδια εστίασε τόσο στον αγώνα αλλαγής του υποδείγματος άσκησης διοίκησης και ταυτόχρονα τον αγώνα αντιμετώπισης των αναγκών των τοπικών κοινωνιών. “Εμείς το status quo του παρελθόντος το ξεθεμελιώνουμε, όχι με λόγια και αναθέματα, αλλά με έργα. Έργα με πρόγραμμα, με σχέδιο, που θα συνεχίσουμε και τα δύο επόμενα χρόνια”, είπε χαρακτηριστικά η περιφερειάρχης.https://www.youtube.com/embed/H2bQ7SvitQc?rel=0

“Είμαστε φανατικά και αδιαπραγμάτευτα υπέρ της άσκησης αποτελεσματικής, χρηστής διοίκησης, κόντρα στα μικρά και μεγάλα συμφέροντα που κερδίζουν από την απραξία”, τόνισε χθες στην ομιλία της η περιφερειάρχης, Ρ. Δούρου, δίνοντας το σαφές πολιτικό της στίγμα. Την ίδια ώρα, αναφερόμενη στο έργο της υπενθύμισε ότι “η αντιμετώπιση των αναγκών των τοπικών κοινωνιών έχει να κάνει, σε συνεργασία με τους Δήμους και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με 14 μνημόνια συνεργασίας με φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα,για έργα υψηλής προστιθέμενης αξίας, όπως τα 73 εκατομμύρια ευρώ για την ανάπλαση του Φαληρικού όρμου ή τα 32.5 εκατομμύρια ευρώ για τον υποθαλάσσιο αγωγό της Αίγινας”.

“Η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής αποτελεί πρότυπο που υπερβαίνει τα αυτοδιοικητικά όρια χάρη στη διπλή της ιδιαιτερότητα: Από τη μια, ενεργούμε μαζί άνθρωποι με διαφορετικές πολιτικές καταβολές, διαφορετικών γενιών και αντιλήψεων. Από την άλλη, έχουμε επιλέξει να απορρίψουμε την ταμπέλα της δήθεν «ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης», τόνισε η Ρ. Δούρου. Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι: “Έχουμε συγκεκριμένο πολιτικό πρόσημο: είμαστε φανατικά και αδιαπραγμάτευτα υπέρ της άσκησης αποτελεσματικής, χρηστής διοίκησης, κόντρα στα μικρά και μεγάλα συμφέροντα που κερδίζουν από την απραξία”.

Η Ρ. Δούρου μίλησε για μια “διεκδικητική” Περιφέρεια, “χωρίς τις «δουλείες» που επιβάλλει μια ξεπερασμένη αντίληψη που θέλει την Αυτοδιοίκηση απλό ιμάντα μεταβίβασης εντολών της κεντρικής εξουσίας”. “Αυτή είναι η δική μας κόκκινη γραμμή”, κατέληξε η Περιφερειάρχης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL