Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.3°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.2°C13.3°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.5°C14.3°C
3 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.7°C11.9°C
4 BF 82%
Οι δικαστικές ενώσεις χαρακτηρίζουν "αστειότητες" τα περί άρνησης για το πόθεν έσχες και ζητούν πίσω τις μειώσεις στις συντάξεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι δικαστικές ενώσεις χαρακτηρίζουν "αστειότητες" τα περί άρνησης για το πόθεν έσχες και ζητούν πίσω τις μειώσεις στις συντάξεις

"Αστειότητες" χαρακτηρίζουν οι δικαστικές ενώσεις το γεγονός ότι οι δικαστές αρνούνται να υποβληθούν σε έλεγχο πόθεν έσχες. Ταυτόχρονα εκτοξεύουν πυρά κατά του νόμου Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό υποστηρίζοντας ότι έχουν υποστεί δραματικές περικοπές που φτάνουν το 74%.

Κατά την διάρκεια πανδικαστικής συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε στο Εφετείο, οι δικαστές ανέφεραν ότι υποβάλουν δηλώσεις πόθεν έσχες εδώ και 25 χρόνια και επομένως δεν ευσταθεί η κατηγορία ότι διεκδικούν ειδική μεταχείριση. «Η προσφυγή μας στο ΣτΕ αφορούσε συγκεκριμένα ζητήματα που ανέκυψαν από τον νέο ηλεκτρονικό τύπο υποβολής. Είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε να τερματιστεί αυτή η εκκρεμότητα, όμως αύτο θα γίνει χωρίς πρόχειρη νομοθέτηση σε μία νύχτα και πάντα σε πλήρη αντιστοίχιση με την απόφαση της Ολομέλειας του Στε», τόνισε ο ο Πρόεδρος της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων Χριστόφορος Σεβαστίδης.

Όσον αφορά το συνταξιοδοτικό, σύμφωνα με τους δικαστές, με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου οι συντάξεις μειώθηκαν 40%, με αποτέλεσμα οι συνολικές μειώσεις απο τις περικοπές να ανέρχονται στο 74%. Σκληρή κριτική στο νόμο, τον οποίο χαρακτήρισε «συνταξιοκτόνο» και «αντισυνταγματικό» άσκησε η Αγγελική Λαϊνιώτη πρόεδρος της Ενώσεως Διοικητικών Δικαστών λέγοντας πως ο εν λόγω νόμος «τιμωρεί» ουσιαστικά εκείνους τους εργαζόμενους που δούλεψαν τα περισσότερα χρόνια και κατέβαλαν τις υψηλότερες εισφορές.

Τέλος, σε κοινό ψήφισμα τους οι δικαστικές ενώσεις ζητούν «την ανάκληση της μείωσης που επέφερε ο νόμος Κατρούγκαλου στις συντάξεις των δικαστικών, κατά παράβαση των συνταγματικών διατάξεων» και δηλώνουν ότι «από κοινού συνταξιούχοι και εν ενεργεία θα διεκδικήσουν την αποκατάσταση των δικαιωμάτων τους»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL