Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.5°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.4°C19.4°C
3 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.9°C14.6°C
0 BF 71%
"Ιός ψεύδους" στα ΜΜΕ για τη δημόσια Υγεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Ιός ψεύδους" στα ΜΜΕ για τη δημόσια Υγεία

Κανέναν ηθικό φραγμό και κανένα όριο δεν γνωρίζει η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ, που, λειτουργώντας συχνά ως χαλκείο της Πειραιώς και της Χαριλάου Τρικούπη, δεν διστάζει να διασπείρει ψευδείς ειδήσεις που σπέρνουν τον πανικό σε μια ολόκληρη κοινωνία.

Η τρομοκρατική «είδηση» για το υποτιθέμενο κρούσμα χολέρας σε αποθήκη τροφίμων του Νοσοκομείου Έλενα Βενιζέλου μεταδόθηκε σαν ιός από τη συντριπτική πλειονότητα των ΜΜΕ, που επέδειξαν εντυπωσιακή προθυμία στο να αναπαράγουν μια ανεπιβεβαίωτη και αποδεδειγμένα αναληθή είδηση.

Ο πανικός που προκλήθηκε στους ασθενείς και τους συγγενείς τους ήταν μεγάλος και, μολονότι δεν είναι η πρώτη φορά που η ΠΟΕΔΗΝ φέρνει πλαστές ειδήσεις στη δημοσιότητα με την αγαστή συνεργασία συγκεκριμένης μερίδας των ΜΜΕ, η συγκεκριμένη υπόθεση ήταν για την πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».

Όμως η “γαλαζοπράσινη” συμμαχία, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας και συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ Μιχάλης Γιαννάκος και ο γ.γ. και συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ Χρήστος Παπαναστάσης, ανέβασε τον πήχη της παραπληροφόρησης σε τέτοιο ύψος, που θα ήταν δύσκολο να διαχειριστεί και ο πιο δεινός άλτης. Το ψέμα είχε κοντά ποδάρια και έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ που διέψευδε το περιστατικό ήταν αρκετό για να αποκαλύψει την αλήθεια. Τη σκυτάλη πήρε η Δικαιοσύνη, με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο να διατάσσει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Διαψεύδει ο ΕΟΠΥΥ

Όμως το σίριαλ παραπληροφόρησης δεν τελειώνει εδώ. Λίγες μόλις ώρες μετά, μια νέα «είδηση» εξαπλώνεται σε πλείστα ΜΜΕ περί «κατάργησης» του ΕΟΠΥΥ. Σε αυτήν την περίπτωση, αφορμή στάθηκε ένα υποτιθέμενο Προεδρικό Διάταγμα για τον νέο οργανισμό του υπουργείου Υγείας που αφορά την εσωτερική διάρθρωση των υπηρεσιών του υπουργείου και τις σχέσεις των υπηρεσιών μεταξύ τους και με την πολιτική ηγεσία.

Όπως ξεκαθαρίζει η Αριστοτέλους, ο ΕΟΠΥΥ δεν καταργείται και οι αρμοδιότητες και οι ρυθμίσεις που τον αφορούν «καθορίζονται με νόμους που ψηφίζει η ελληνική Βουλή», δεν αναιρούνται από Προεδρικά Διατάγματα. Επί της ουσίας, η οργάνωση και λειτουργία του ΕΟΠΥΥ δεν επηρεάζονται, «καθώς η διοίκησή του εξακολουθεί να έχει την ευθύνη και την αρμοδιότητα της εύρυθμης και αποτελεσματικής διεύθυνσης, ενώ το υπουργείο Υγείας διατηρεί τον ρόλο τής πολιτικής και διαχειριστικής εποπτείας του».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL