Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ξεκινά το 5ο Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο

Στο 5ο Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο αναμένεται να συμμετάσχουν πολλοί υπουργοί, ενώ την Τρίτη το συνέδριο θα κλείσει με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στις 19:30

Η αναπτυξιακή πολιτική και η παραγωγική ανασυγκρότηση, θα βρεθούν στο επίκεντρο του 5ου Περιφερειακού Συνέδριου, οι εργασίες του οποίου αρχίζουν σήμερα στα Ιωάννινα, με τη συμμετοχή υπουργών.

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, θα κάνει την έναρξη του συνεδρίου, στις 14:30. Μία ώρα μετά, θα ξεκινήσει η πρώτη παράλληλη απογευματινή συνεδρία με θέμα «επιχειρηματικότητα, επενδύσεις, περιφερειακή συνοχή και ψηφιακή σύγκλιση» και ομιλητές τον υπουργό Οικονομίας Δ.Παπαδημητρίου, τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Ν.Παππά, τον αν. υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλ.Χαρίτση και τον γγ Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων Λ.Λαμπριανίδη.

Η δεύτερη παράλληλη απογευματινή συνεδρία θα ξεκινήσει και αυτή στις 15:30 και θα έχει ως κεντρικό θέμα «ενέργεια, υποδομές, περιβάλλον και διαχείριση υδατικών πόρων».

Κεντρικοί ομιλητές είναι ο υπ. Περιβάλλοντος κι Ενέργειας Γ.Σταθάκης, ο υπ. Υποδομών Χρ.Σπίρτζης και ο αν. υπ. Περιβάλλοντος, Σ.Φάμελλος. Το κλείσιμο των εργασιών της πρώτης ημέρας θα κάνει στις 20:00 ο υπουργός Οικονομικών Ε.Τσακαλώτος.

Την Τρίτη, οι εργασίες του συνεδρίου θα ξεκινήσουν στις 10.00. Η πρώτη θα έχει ως θέμα την αγροτική ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση. Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Ευ.Αποστόλου, ο αν. υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Γ.Τσιρώνης, η υφυπουργός Οικονομικών Κ.Παπανάτσιου και ο γγ Αγροτικής Ανάπτυξης Ν.Αντώνογλου.

Η δεύτερη παράλληλη συνεδρία θα αφορά την παιδεία, την έρευνα και την οικονομία της γνώσης, με ομιλητές τον υπ. Παιδείας Κ.Γαβρόγλου και τον αναπληρωτή υπουργό Κ.Φωτάκη.

Δύο θα είναι και οι απογευματινές συνεδρίες που θα διεξάγονται παράλληλα με ώρα έναρξης στις 14.00. Η πρώτη έχει θέμα την κοινωνική πολιτική, με ομιλητές την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, την αν. υπουργό Ρ.Αντωνοπούλου και την επίσης αν. υπουργό Θ.Φωτίου.

Η δεύτερη παράλληλη συνεδρία έχει θέμα τις υποδομές και τις πολιτικές για την υγεία και ομιλητές θα είναι ο υπ. Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής του Π. Πολάκης.

Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν με την κεντρική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στις 19:30.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Τώρα δεν παίζουμε

Αυτή η κυβέρνηση τράβηξε μέχρι σήμερα έναν εξαιρετικά δύσκολο δρόμο. Εξελέγη με την εντολή να υλοποιήσει μια συμφωνία που δεν ήταν δική της. Είχε να διαχειριστεί μια κοινωνία εξουθενωμένη και...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο