Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
8.6°C15.2°C
1 BF 88%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
8.5°C13.0°C
1 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
9 °C
8.8°C12.5°C
3 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
6 °C
5.9°C9.1°C
0 BF 100%
Την φυσική παρουσία των προστατευόμενων μαρτύρων στην δίκη της Χρυσής Αυγής εισηγήθηκε η εισαγγελέας της έδρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Την φυσική παρουσία των προστατευόμενων μαρτύρων στην δίκη της Χρυσής Αυγής εισηγήθηκε η εισαγγελέας της έδρας

Να εμφανιστούν στο δικαστήριο για να εξεταστούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες στην δίκη της Χρυσής Αυγής εισηγήθηκε η εισαγγελέας έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Αδαμαντία Οικονόμου.
 
Η εισαγγελέας πρότεινε στο δικαστήριο να διατάξει την φυσική παρουσία στην δικαστική αίθουσα, των πέντε προστατευόμενων μαρτύρων, αναφέροντας πως η διαδικασία που επιλέχθηκε για αυτούς , μέσω ηχητικής μετάδοσης από το κτίριο της ΓΑΔΑ, παραβιάζει την αρχή της αμεσότητας και είναι αντίθετη στην αρχή της δίκαιης δίκης. Τόνισε επίσης, πως «στη διάταξη του νόμου δεν αναφέρεται η μη εμφάνιση των προστατευόμενων μαρτύρων», καταλήγοντας πως το δικαστήριο πρέπει να αποδεχθεί το αίτημα της υπεράσπισης για αυτοπρόσωπη παρουσία των εν λόγω μαρτύρων στο δικαστήριο.
 
Το θέμα της αυτοπρόσωπης παρουσίας των μαρτύρων «Α,Β,Γ, Δ και Ε» έχει τεθεί και από την πλευρά της πολιτικής αγωγής, με συνηγόρους θυμάτων να έχουν προ λίγων ημερών καλέσει τα συγκεκριμένα πρόσωπα να προσέλθουν εκούσια στο δικαστήριο, αντί να διατάξει η έδρα την φυσική παρουσία τους. Όπως ανέφερε ο εκ των συνηγόρων των Αιγυπτίων αλιεργατών, Κώστας Παπαδάκης, για τους τέσσερις μάρτυρες, «θα ήταν καλύτερα αν είχε επιδιωχθεί η εκούσια προσέλευση των μαρτύρων. Έχουν περάσει δυόμιση χρόνια από την έναρξη της δίκης. Είναι βέβαιο ότι έχουν την ίδια απόφαση, δηλαδή να καταθέσουν υπό ανωνυμία. Γιατί θα πρέπει το δικαστήριο να μπει σε αυτό το δίλημμα και ενδεχομένως να προχωρήσει να τους καλέσει εξαναγκαστικά; Δημιουργείται ένα τετελεσμένο».
 
Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφασίσει στην επόμενη συνεδρίαση του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL