Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Την παραπομπή του Μιχάλη Χριστοφοράκου σε δίκη του για τρεις συμβάσεις του ΟΣΕ εισηγείται ο εισαγγελέας Εφετών

Την παραπομπή σε δίκη του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens και άφαντου μέχρι σήμερα, Μιχάλη Χριστοφοράκου, αυτή τη φορά για τρεις συμβάσεις προμήθειας υλικού του ΟΣΕ εισηγείται με πρότασή του προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ο εισαγγελέας Εφετών Γιώργος Βούλγαρης.

Πρόκειται για τρεις συμβάσεις που καταρτίστηκαν το 1999 από τις οποίες όπως προέκυψε υπήρξε καθυστέρηση στην παράδοση του τροχαίου υλικού με αποτέλεσμα ο ΟΣΕ να υποστεί ζημία, όπως κατέδειξε πραγματογνωμοσύνη του Οργανισμού. Επιπλέον υπάρχει καταγγελία ότι προκειμένου να μην ενεργοποιηθούν οι ρήτρες που προβλέπονται σε περίπτωση καθυστέρησης από την Siemens δόθηκαν μίζες ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ.

Εκτός από τον Μ. Χριστοφοράκο ο εισαγγελέας με την εισήγησή του «δείχνει» εδώλιο και για ακομα έξι πρόσωπα. Πρόκειται για τους Διονύση Παναγιωτίδη, Christoph Michael Gebauer, Reinhard Herbert Siekaczek, Bryno Norbert Flad, Friedrich Smaxvil και Hans Martin Schabert. Σε αυτούς αποδίδεται κατά περίπτωση το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση, τελεσθείσας επί μακρόν, καθώς και άλλα κακουργήματα.

Ο εισαγγελέας επίσης προτείναι να διατηρηθούν σε ισχύ τα εντάλματα σύλληψης που έχουν εκδοθεί σε βάρος των Χριστοφοράκου και Siekaczek, για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Την απόφαση για το αν οι κατηγορούμενοι θα παραπεμφθούν τελικά σε δίκη, θα λάβει τις επόμενες ημέρες το Συμβούλιο Εφετών.

 

Ειρ.Λ.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Το "αφήγημα"

Σε κάθε περιστατικό ακροδεξιάς βίας σκάνε μύτη οι “ισαποστάκηδες”. "Πώς τολμάει και μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για επιθέσεις μίσους;" αναρωτιούνται. Αυτοί δεν δίχασαν την κοινωνία στις πλατείες των...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο