Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Συμβόλαιο θανάτου η διπλή δολοφονία στο Περιστέρι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συμβόλαιο θανάτου η διπλή δολοφονία στο Περιστέρι

Συμβόλαιο θανάτου ήταν, τελικά, η δολοφονία ζευγαριού Αλβανών που διαπράχθηκε, στις 3 Φεβρουαρίου 2017, μέσα στο διαμέρισμα όπου διέμεναν στο Περιστέρι, μπροστά στην 17χρονη κόρη τους και τον 28χρονο γιό τους.
 
Για τη διπλή ανθρωποκτονία συνελήφθηκαν συνολικά τέσσερα άτομα, οι τρεις φυσικοί αυτουργοί, ένας 29χρονος Αλβανός και δύο Ελληνες, 32 και 20 ετών, καθώς και ένας 46χρονος Αλβανός, ο οποίος μαζί με ακόμη έναν 53χρονο ομοεθνή του, που αναζητείται, είναι οι ηθικοί αυτουργοί. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο ηθικοί αυτουργοί χρωστούσαν μεγάλο χρηματικό ποσό στο 53χρονο θύμα και αυτός ήταν ο λόγος που έδωσαν την παραγγελία για τη δολοφονία, τόσο του ίδιου όσο και της συζύγου του με αμοιβή 30.000 ευρώ για τον καθένα. Σημειώνεται, όλοι οι συλληφθέντες έχουν ομολογήσει.
 
«Είναι η πρώτη φορά, απ΄όσο θυμάμαι στα τελευταία 35 χρόνια, που συλλαμβάνονται φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί ανθρωποκτονιών, οι οποίοι ομολογούν την ενοχή τους και λένε, μάλιστα και πόσα χρήματα πήραν για συμβόλαιο θανάτου», τόνισε χαρακτηριστικά ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Χρήστος Παπαζαφείρης, για αυτή την πολύκροτη υπόθεση, κατά τη σημερινή παρουσίασή της.
 
Οι δράστες είχαν μπει ξημερώματα στο διαμέρισμα της οικογένειας και αφού πυροβόλησαν στο κεφάλι τον 53χρονο και τη σύζυγό του, τράπηκαν σε φυγή ενώ στο σπίτι βρέθηκαν 9.500 ευρώ. Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, το θύμα είχε επαφές με άγνωστους ομοεθνείς του, που δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια κάνναβης, ενώ με κάποιους από αυτούς είχε και οικονομικές διαφορές. Αυτός ήταν και ο λόγος που οι δράστες εκτέλεσαν «κατά παραγγελία» το ζευγάρι. Προκειμένου, μάλιστα, να μην υπάρξουν μάρτυρες, δολοφόνησαν και τη σύζυγό του, η οποία, σύμφωνα με την εκτίμηση της αστυνομίας, γνώριζε τους δράστες.
 
Οπως τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ.Παπαζαφείρης το θύμα είχε πάει, τέσσερις ημέρες πριν από τη δολοφονία του, στο Α΄ Τμήμα Ασφάλειας Αιγάλεω για να καταγγείλλει την παράνομη δραστηριότητα των φυσικών και ηθικών αυτουργών, αλλά στη συνέχεια, όπως φαίνεται, άλλαξε γνώμη και αποχώρησε, χωρίς να τους κατονομάσει.

Οι δράστες συνελήφθησαν, έπειτα από ειδική επιχείρηση, στην Αττική, ενώ ο 32χρονος στη Σάμο. Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Ιωάννα Ροτζιώκου, δύο από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έχουν πλούσιο ποινικό παρελθόν. Ειδικότερα, ο 29χρονος Αλβανός που συνελήφθη, έχει εκτίσει ποινή κάθειρξης για τα αδικήματα, μεταξύ άλλων, της ληστείας, των κλοπών κατ' εξακολούθηση, της οπλοκατοχής και της οπλοχρησίας, ενώ εκκρεμεί σε βάρος του απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
 
Παράλληλα, ο 53χρονος Αλβανός, που αναζητείται προκειμένου να συλληφθεί, έχει κατηγορηθεί για συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, η δραστηριότητα της οποίας συνίσταται στη διάπραξη «κατά παραγγελία» ανθρωποκτονιών, καθώς και στην τέλεση ληστειών και εκβιάσεων. Επίσης, εκκρεμεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης για διεύθυνση εγκληματικής ομάδας, εμπρησμό κατ' εξακολούθηση και απόπειρα εκβίασης κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα.
 
Σημειώνεται, ότι η δικογραφία σε βάρος των δραστών, που είναι κακουργηματικού χαρακτήρα, υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η υπόθεση παραπέμφθηκε για κύρια ανάκριση.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL