Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.8°C25.8°C
3 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.5°C23.8°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.8°C22.1°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
23 °C
21.5°C23.8°C
4 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.1°C24.1°C
2 BF 43%
Έρευνα "Α": “Μαύρα” κόλπα σε στεριά και θάλασσα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έρευνα "Α": “Μαύρα” κόλπα σε στεριά και θάλασσα

Ο τρόπος ήταν ιδιαίτερα επώδυνος για τον Σαρωνικό κόλπο. Αλλά έτσι έσπασε ένα απόστημα. Αυτό που κακοφόρμιζε εδώ και δεκαετίες από τον συνδυασμό των μικρών και μεγάλων λαθρεμπόρων στο λιμάνι, των σάπιων πλοίων με την προσωρινή άδεια, των διευθετήσεων “μεταξύ μας”, με την ανοχή - αν όχι τη συνενοχή- των αρχών. Το θέμα είναι εάν μπορεί η Πολιτεία να καθαρίσει το πύον, τώρα που ακόμη όλοι είναι στα κάγκελα με τις πετρελαιοκηλίδες στον Σαρωνικό, με τις αποκαλύψεις για τις πρακτικές αδειοδότησης των πλοίων, με τα κρούσματα λαθρεμπορίου που αποκαλύπτονται πάνω από το κουφάρι της Αγίας Ζώνης ΙΙ.

Κάτι δεν πάει καλά στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, που φιλοδοξεί να γίνει το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου. Κι ας ελπίσουμε ότι η καταστροφή αυτού του Σεπτέμβρη θα γίνει η αφορμή για την απαραίτητη από χρόνια εξυγίανση. Εύκολο δεν θα είναι.

Η “Α” ανοίγει σήμερα τον φάκελο “πετρελαιοκηλίδα” σκιαγραφώντας πώς γίνεται το λαθρεμπόριο καυσίμων σε στεριά και θάλασσα, πώς δουλεύει το κύκλωμα με τα σλέπια στο μεγάλο λιμάνι, τι τρέχει με τις αδειοδοτήσεις και τον Νηογνώμονα, ποιοι είναι οι γνωστοί από πολλά χρόνια τρόποι για να αντιμετωπιστεί η ανομία, γιατί δεν έχουν εφαρμοστεί μέχρι τώρα και τι κάνει η κυβέρνηση για να κερδίσει τον χαμένο χρόνο. Και να διασφαλίσει ότι θα είναι πολύ πιο δύσκολο να επαναληφθεί στο μέλλον ένα παρόμοιο ατύχημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ενεργοποιείται το σχέδιο για την πάταξη του λαθρεμπορίου

ρεπορτάζ  Γιάννης Αγουρίδης

Τα κυκλώματα του λιμανιού και οι περιπέτειες του νηογνώμονα

ρεπορτάζ Σπύρος Ραπανάκης

Πώς γίνεται το κόλπο με τα καύσιμα

ρεποράζ Γιάννης Αγουρίδης

O ρυπαίνων πληρώνει;

γράφει η Λούλη Σταυρογιάννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL