Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Τριήμερη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Ορεστιάδα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τριήμερη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Ορεστιάδα

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδέχθηκε σήμερα το πρωί η Ορεστιάδα τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσκεψη στην πόλη, προσκεκλημένος της Μητρόπολης και της δημοτικής Αρχής, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το έτος Στέφανου Καραθεοδωρή. Με τη συμπλήρωση φέτος 150 χρόνων από τον θάνατο του ιατροφιλόσοφου, καθηγητή της Σχολής Κωνσταντινουπόλεως, σύμβουλο του Πατριαρχείου, ιδρυτικού μέλους και πρώτου προέδρο του Ελληνικού Φιλολογικού Συλλόγου Κων/πολεως, συγγραφέα δεκάδων επιστημονικών έργων καθώς και ιδιαίτερου γιατρού του Σουλτάνου Μαχμούτ Β΄, ο Δήμος Ορεστιάδας ανακήρυξε το 2017 σε έτος «Στέφανου Καραθεοδωρή».

Τον προκαθήμενο της Ορθοδόξου Εκκλησίας υποδέχθηκαν στην πλατεία της πόλης ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης, ο μητροπολίτης Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Σουφλίου Δαμασκηνός, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ του Έβρου, Νατάσα Γκαρά και Δημήτρης Ρίζος, ο βουλευτής ΝΔ του Έβρου, Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς και πλήθος κόσμου.

Κατά την προσφώνησή του ο δήμαρχος Ορεστιάδας, χαρακτήρισε ιστορική τη σημερινή ημέρα, «ένα υψηλού και πολλαπλού συμβολισμού πνευματικό γεγονός» και εξέφρασε τις ευχαριστίες και τη συγκίνησή του για την παρουσία του κ. Βαρθολομαίου. «Ο Πατριάρχης του Γένους τιμά με την υψηλή παρουσία του τον πολιτισμό, τη θρησκευτική παράδοση, την ιστορία του τόπου μας… Είμαστε έτοιμοι να σας ξεναγήσουμε στο παρόν, στην ιστορία, στο μέλλον που οραματιζόμαστε για τον τόπο μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην ιστορία της Ορεστιάδας, «μία νέα πόλη, τη νεότερη της Ελλάδος η οποία όμως διαθέτει τον πλούτο και την αίγλη μίας μακράς ιστορίας» καθώς και στους πολίτες της που είναι «φορείς και εκφραστές της ιστορίας, διότι η ιστορία είναι δημιούργημα των ανθρώπων και δεν περιορίζεται, ούτε εξαρτάται αποκλειστικώς από τον τόπο στον οποίο δημιουργήθηκε, αλλά αποτελεί κτήμα εσαεί των ανθρώπων οι οποίοι την φέρουν μαζί τους οπουδήποτε κι αν βρεθούν», αναφέρθηκε στην προσφώνησή του ο κ. Βαρθολομαίος.

Ειδική μνεία έκανε ο προκαθήμενος της ορθοδόξου Εκκλησίας, στην οικογένεια Καραθεοδωρή και την πολύτιμη προσφορά της καθώς και στο ενδιαφέρον που επιδεικνύουν οι τοπικές Αρχές για το φυσικό περιβάλλον και στη λειτουργία στην πόλη του Τμημάτων Αγροτικής Ανάπτυξης, Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL