Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Τέσσερα χρόνια μετά, δεν ξεχνάμε
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τέσσερα χρόνια μετά, δεν ξεχνάμε

Με δύο πορείες και μια εκδήλωση με τίτλο «Πώς ανέχεσαι ΝΑΖεΙς μαζί τους;», την οποία διοργανώνει η οικογένεια Φύσσα, συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η πρώτη πορεία διοργανώνεται το Σάββατο από αντιφασιστικές οργανώσεις, σωματεία, συλλογικότητες αλληλεγγύης και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς με κεντρικό αίτημα να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Συγκεκριμένα, το κάλεσμα είναι για το Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου, στις 6 μ.μ., στο Σύνταγμα, από όπου θα ξεκινήσει διαδήλωση προς τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη λεωφόρο Μεσογείων.

Τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, η οικογένεια Φύσσα καλεί στην εκδήλωση με τίτλο "Πώς ανέχεσαι ΝΑΖεΙς μαζί τους;", που διοργανώνουν με κεντρικό άξονα τη δικαστική μάχη κατά της Χρυσής Αυγής, μια μάχη που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2015. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει συναυλία, ενώ θα προβληθούν με οπτικοακουστικά μέσα όσα έχουν προκύψει μέχρι σήμερα στο δικαστήριο, αλλά και στοιχεία για τη συνολική δράση της εγκληματικής οργάνωσης. "Σκοπός μας είναι όσο η δίκη μπαίνει στην τελική ευθεία, να αποτελέσει κομβικό σημείο συσπείρωσης για δράση σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα, με έμπρακτη στήριξη και μαζική παρουσία του κόσμου στις συνεδριάσεις, ώστε να καταστήσουμε σαφές ότι η συνολική καταδίκη των φασιστών θεωρείται μονόδρομος" σημειώνουν.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην έκταση Καστράκι Δραπετσώνας (έναντι πύλης Ε2 στο λιμάνι του Πειραιά, πλησίον ηλεκτρικού σταθμού), στις 8 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο. Στη συναυλία συμμετέχουν φιλικά οι Magic de Spell, Fundracar, Μύκητες, Σ. Γραμμένος, Taburo Bota και άλλοι.

Νωρίτερα τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, αντιφασιστικές συλλογικότητες καλούν σε συγκέντρωση στο μνημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι, στις 5 μ.μ. Θα ακολουθήσει πορεία μέσα από τις γειτονιές του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, η οποία θα καταλήξει στο Καστράκι Δραπετσώνας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL