Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Θ.Φωτίου: Τα Κέντρα Κοινότητας είναι το πιο βασικό κύτταρο της προνοιακής μας πολιτικής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θ.Φωτίου: Τα Κέντρα Κοινότητας είναι το πιο βασικό κύτταρο της προνοιακής μας πολιτικής

Το Κέντρο Κοινότητας του δήμου Ηλιούπολης εγκαινίασε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, το οποίο πρόκειται για ένα από τα 250 που ανοίγουν σταδιακά σε δήμους όλης της Ελλάδας, «στήνοντας τον κορμό του νέου Κράτους Κοινωνικής Αλληλεγγύης».

Σύμφωνα με το υπουργείο, «τα Κέντρα Κοινότητας είναι το πιο βασικό κύτταρο της προνοιακής μας πολιτικής. Ήδη σήμερα λειτουργούν 111 Κέντρα Κοινότητας σε όλη την Ελλάδα, όταν μόλις χτες λειτουργούσαν 105. Ο αντίστοιχος αριθμός για την Αττική είναι 24. Κινούμαστε πλέον πολύ γρήγορα».

Στην ίδια ανακοίνωση, το υπουργείο Εργασάις προθέτει ότι «στα Κέντρα Κοινότητας ο πολίτης με τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ του μπορεί να ενημερώνεται καθημερινά για τα δικαιώματά του, για τα επιδόματα που πρέπει να πάρει και τις δυνατότητες εργασίας που έχει, για τις θέσεις που υπάρχουν σε ιδρύματα της περιοχής του για τον ηλικιωμένο, τον ανάπηρο και το παιδί, για τη συμμετοχή του σε ευρωπαϊκά και ελληνικά προγράμματα κ.ά».

Σημειώνεται ότι τα Κέντρα Κοινότητας λειτουργούν με ενιαίο γεωπληροφοριακό σύστημα που ενημερώνεται καθημερινά. «Κατ’ αυτό τον τρόπο για πρώτη φορά κράτος και Τοπική Αυτοδιοίκηση συνδέονται στο πλαίσιο μιας δομής όπου ο πολίτης εξυπηρετείται με αξιοπρέπεια», δήλωσε μεταξύ άλλων η Θ.Φωτίου κατά την τελετή των εγκαινίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL