Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Ολιγόωρη κατάληψη στην εφημερίδα / Αναρχικοί και καουμπόηδες στην "Αυγή"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ολιγόωρη κατάληψη στην εφημερίδα / Αναρχικοί και καουμπόηδες στην "Αυγή"

Πόσο εύκολα τραβάει και οπλίζει πιστόλι ένας αστυνομικός στην Ομόνοια στις 9 το βράδυ, σε μια φωτισμένη στοά, δίπλα σε ανοιχτό καφέ με κόσμο, αν θεωρήσει κάποιον-ους νεαρό-ούς ύποπτο-ους επειδή τρέχει; Όπως διαπιστώσαμε χθες στην "Αυγή", πολύ εύκολα. Χθες αργά το απόγευμα έγινε δίωρη συμβολική κατάληψη για την απελευθέρωση του "Παναγιώτη Ζ", ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος, κατηγορούμενος για εμπρησμό πυροσβεστικού οχήματος το 2012. Όταν η είδηση της συμβολικής κατάληψης κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο, αστυνομική δύναμη της ΥΜΕΤ έφτασε κάτω από την εφημερίδα. Μετά από συνεννόηση με τη διεύθυνση της "Α" η αστυνομική δύναμη αποχώρησε και ξεκίνησε και η αποχώρηση των νεαρών που δήλωναν αλληλέγγυοι και ζητούν την αποφυλάκιση του "Παναγιώτη Ζ".

Σύμφωνα με συντάκτες της "Αυγής" που βρίσκονταν στη στοά κατά τις 9 και 10 περίπου δέκα από τους νεαρούς καταληψίες που ετοιμάζονταν να φύγουν είδαν τρεις άνδρες ΟΠΚΕ να ανεβαίνουν την Γερανίου, είπαν "μπάτσοι" και έτρεξαν προς την είσοδο του κτηρίου. Οι τρεις άνδρες της ΟΠΚΕ τους κυνήγησαν με προτεταμένα τα γκλομπ, ένας πέταξε μάλιστα το γκλομπ πάνω στην πόρτα πριν προλάβουν να την κλείσουν και στη συνέχεια, αφού την άνοιξαν κλωτσώντας την, ο επικεφαλής, όπως φαινόταν, έβγαλε το όπλο του, όπλισε και σημάδεψε τους καταληψίες μέσα από τη γυάλινη πόρτα. Δευτερόλεπτα αργότερα, ένας δεύτερος άνδρας της ΟΠΚΕ τον μιμήθηκε και σημάδευε το παράθυρο του ημιόροφου που βρισκόταν νεαρός καταληψίας φωνάζοντάς του "Μείνε εκεί", ενώ παράλληλα ζητούσαν από τους ασυρμάτους τους ενισχύσεις.

Οι συντάκτες της "Αυγής" που βρίσκονταν στη στοά φώναξαν προς τους αστυνομικούς να κατεβάσουν τα όπλα, λέγοντας "τι είναι αυτά που κάνετε;" και προσπαθούσαν να εξηγήσουν ότι λίγα λεπτά νωρίτερα ο διευθυντής της εφημερίδας είχε μιλήσει με την αστυνομική δύναμη που ήταν νωρίτερα εκεί, η οποία στη συνέχεια είχε αποχωρήσει. Παρά τις παραινέσεις των συντακτών, τουλάχιστον ο ένας συνέχιζε να κρατά το όπλο του. Μάλιστα ο ίδιος αστυνομικός σημάδεψε και εργαζόμενο της "Α" που κατέβηκε μέχρι τον ημιόροφο για να δει τι γίνεται, φωνάζοντάς του "κατέβα κάτω".

Χρειάστηκε νέα παρέμβαση από τη διεύθυνση της "Α" προς τους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, οι οποίοι, κατά τα λεγόμενά τους, έκαναν περιπολία για ναρκωτικά, θεώρησαν ύποπτους αυτούς που είδαν να τρέχουν, ενώ δήλωναν άγνοια για την κατάληψη, για να αποχωρήσουν από την είσοδο της εφημερίδας. Τελικά το επεισόδιο έληξε χωρίς, ευτυχώς, θύματα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL