Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Θεανώ Φωτίου: / Θεανώ Φωτίου: Δεν δίνουν τη Στέγη "Κρώσφηλδ" στον Δήμο Κερατσινίου γιατί είναι αριστερός!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θεανώ Φωτίου: / Θεανώ Φωτίου: Δεν δίνουν τη Στέγη "Κρώσφηλδ" στον Δήμο Κερατσινίου γιατί είναι αριστερός!

Με ευθύνη και του Δήμου Αθηναίων δεν αποδίδεται ένας παιδικός σταθμός με 100 παιδιά στο Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας επειδή είναι αριστερός! Αυτό αποκάλυψε χθες στη Βουλή η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Εύης Καρακώστα για την επαναλειτουργία της Παιδικής Στέγης "Κρώσφηλδ".

Η Στέγη λειτουργούσε έως το 2012 φιλοξενώντας 100 παιδιά σε οικόπεδο που έχει παραχωρήσει ο Δήμος το 1931, ενώ περιουσιακά ανήκει στο Ίδρυμα "Παιδική Στέγη", το οποίο προσπάθησε ανεπιτυχώς να πουλήσει το ακίνητο της Παιδικής Στέγης "Κρώσφηλδ". Η δικαιολογία για το κλείσιμο ήταν ότι δεν υπάρχουν χρήματα να αποκαταστήσουν ζημιές που υπάρχουν στο κτήριο. Ο Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας πρότεινε να κάνει τις επιδιορθώσεις με αντάλλαγμα να πάρει τη χρήση του κτηρίου ως παιδικού σταθμού.

Όμως το Διοικητικό Συμβούλιο στα μέσα του 2016 απάντησε αρνητικά. Τότε η κυβέρνηση άλλαξε το Δ.Σ. διορίζοντας νέο πρόεδρο και δύο μέλη από τον Δήμο Αθηναίων. Με τη νέα διοίκηση επέστρεψαν οι εργαζόμενες και πληρώνονται κανονικά, ενώ δόθηκε και επιχορήγηση 400.000 ευρώ για το 2016. Επίσης το υπουργείο μαζί με τον Δήμο συνέταξε συμφωνητικό για 10ετή παραχώρηση της Στέγης "Κρώσφηλδ" εξασφαλίζοντας "την αδειοδότηση, τη συντήρηση, τα έξοδα λειτουργίας του βρεφονηπιακού, αποκλειόμενης κάθε άλλης χρήσης, ενοικίασης ή παραχώρησης σε τρίτους". Όμως και πάλι οι εκπρόσωποι του Ιδρύματος αρνήθηκαν!

Η Θ. Φωτίου αποκάλυψε ότι "ο ένας εκ των δυο εκπροσώπων του Δήμου Αθηναίων είναι αρνητικός" και "το μοναδικό επιχείρημα το οποίο προβλήθηκε ήταν ότι η δημοτική αρχή Κερατσινίου - Δραπετσώνος είναι κατά πλειοψηφία αριστερή και ως εκ τούτου η παράδοση των εγκαταστάσεων μετά την πάροδο της δεκαετίας είναι επισφαλής".

"Δεν είναι δυνατόν εκπρόσωπος του Δήμου Αθηναίων να μην παρίσταται στα συμβούλια, ώστε να μπορέσει να υπάρξει πλειοψηφία", τόνισε η Ε. Καρακώστα υπογραμμίζοντας ότι "ο δήμαρχος Αθηναίων, ο οποίος διεκδικεί και θέση αρχηγού πολιτικού κόμματος σήμερα, αδιαφορεί για τη μη παρουσία εκπροσώπου του". Η Θ. Φωτίου πρόσθεσε ότι στις 17 Ιουλίου ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας με επιστολή του προειδοποιεί ότι τίθεται εν αμφιβόλω η δυνατότητα δημόσιας επιχορήγησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL