Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τραγουδούν για την Ηριάννα

Στις 8 και 14 Σεπτεμβρίου, θα διοργανωθούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, συναυλίες οικονομικές ενίσχυσης, τα έσοδα από τις οποίες θα διατεθούν για τα δικαστικά έξοδα της 29χρονης

Ο αγώνας για την αποφυλάκιση της Ηριάννας συνεχίζεται. Στις 8 και 14 Σεπτεμβρίου, θα διοργανωθούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, συναυλίες οικονομικές ενίσχυσης, τα έσοδα από τις οποίες θα διατεθούν για τα δικαστικά έξοδα της 29χρονης. Η πρώτη συναυλία θα γίνει στην Καλών Τεχνών, θα έχει ελεύθερη είσοδο και θα ξεκινήσει στις 8. Τα σχήματα και οι καλλιτέχνες που θα παίξουν είναι οι Bandallusia, Σταύρος Γιαβρής, Κωσταντής Πιστιόλης, Ιάκωβος Μολυμπάκης και Radio Sol.

Θυμίζουμε ότι πριν ένα μήνα περίπου το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας είχε απορρίψει το αίτημα της Ηριάννας για αναστολή της ποινής μέχρι να εξεταστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, με αποτέλεσμα η νεαρή γυναίκα να συμπληρώνει πλέον σχεδόν τρεις μήνες στη φυλακή.

Η απόφαση είχε πάει κόντρα στο κλίμα των ημερών, όταν και στηριζόταν το αίτημα της αποφυλάκισης. από πολλά διαφορετικά κομμάτια της κοινωνίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά στα χρονικά, είχε υπάρξει μια μαζική πρωτοβουλία από αθλητές για ένα τόσο φλέγον κοινωνικό ζήτημα. Συνολικά 65 αθλητές κυρίως από ποδόσφαιρο και μπάσκετ είχαν συνυπογράψει δήλωση με την οποία καταφέρονταν ενάντια της αδικίας που έχει υποστεί η Ηριάννα.

Το κίνημα αλληλεγγύης σιώπησε για λίγο, αλλά δεν ξέχασε. Η απογοήτευση από την τελευταία δικαστική απόφαση ξεπεράστηκε και οι δύο συναυλίες οικονομικής ενίσχυσης αποτελούν την αρχή σειράς δράσεων για τη στήριξη του αιτήματος της Ηριάννας να αποφυλακιστεί και να συνεχίσει κανονικά τη ζωή της και την επιστημονική της σταδιοδρομία.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια