Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Απάντηση ΠΕΥΦΑ στην απερχόμενη πρόεδρο του ΔΣ του ΤΑΠ

«Πολλά απ' όσα ισχυρίζεται η πρώην πρόεδρος του ΤΑΠΑ θωρούμε ότι μας προσβάλουν, μας συκοφαντούν και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» σημειώνεται στην ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων

Κατά της απερχόμενης προέδρου του ΔΣ του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠ), Ασπασίας Λούβη, στρέφεται με νέα ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ).

«Με έκπληξη και οργή, η ΠΕΥΦΑ πληροφορήθηκε τα όσα η κ. Λούβη επικαλείται σχετικά με την αντικατάστασή της. Δεν συνηθίζουμε να απαντάμε σε προσωπικό επίπεδο στα όσα κατά καιρούς λέγονται ή γράφονται σχετικά με τη συνδικαλιστική δράση μας, τις διεκδικήσεις μας και τις παρεμβάσεις μας, σε ότι έχει να κάνει με μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, αλλά και γενικότερα στο ΥΠΠΟ.

» Δεν μπορούμε όμως να μην απαντήσουμε σε όλα όσα ισχυρίζεται η πρώην πρόεδρος του ΤΑΠΑ, πολλά εκ των οποίων θωρούμε ότι μας προσβάλουν, μας συκοφαντούν και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» σημειώνεται στην ανακοίνωση των αρχαιοφύλακων, που μεταξύ άλλων αναφέρουν:

- Για την ηλεκτρονική έκδοση εισιτηρίων στους αρχαιολογικούς χώρους και στα μουσεία, επισημαίνεται ότι «οι σχετικές διαδικασίες είχαν ξεκινήσει πριν τη δική της θητεία (σσ. της κ. Λούβη), κατόπιν και δικών μας πιέσεων προς την εκάστοτε πολιτική ηγεσία (...). Άλλωστε, η ΠΕΥΦΑ με υπομνήματα και δελτία τύπου, πιέζει συνεχώς προς αυτή την κατεύθυνση. Τελευταία μάλιστα, ήταν ένα από τα αιτήματα μας της 3ωρης στάσης εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο νομό αττικής στις 6/7/2017».

- Για τα πωλητήρια, οι αρχαιοφύλακες αναφέρουν ότι «η πραγματικότητα διαψεύδει δυστυχώς τα λεγόμενα της κ. Λούβη, διότι είναι γνωστό και αποδεδειγμένα παρατηρούνται μεγάλες ελλείψεις πολιτιστικών προϊόντων στην πλειοψηφία των Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων της Χώρας μας. Επίσης, υπάρχουν ακόμα κλειστά πωλητήρια και γι' αυτό ευθύνονται όλες οι διοικήσεις του ΤΑΠΑ από το 2010 ως και σήμερα, αλλά κυρίως η απερχόμενη πρόεδρος», σημειώνει η ΠΕΦΥΑ.

- Ως προς την αύξηση εσόδων του ΥΠΠΟ μέσω ΤΑΠΑ, οι αρχαιοφύλακες προσθέτουν ότι «η κ. Λούβη θριαμβολογεί για την αύξηση των εσόδων του ΥΠΠΟ μέσω του ΤΑΠΑ την οποία δικαιολογεί, λόγω δικών της ενεργειών και χρηστής διοίκησης. Αποφεύγει για μια ακόμα φορά να πει την αλήθεια, η οποία είναι πως η αντικειμενική αύξηση των εσόδων, προήλθε ξεκάθαρα από την μεγάλη αύξηση της τιμής των εισιτηρίων».

- Ως προς τον Οργανισμό ΤΑΠΑ, τέλος, οι αρχαιοφύλακες αναρωτιόνται «μήπως πήρε εντολή η κ. Λούβη να αλλάξει το δικό της σχέδιο οργανισμού με τον σημερινό;» και «ποιοι ήταν αυτοί που ήθελαν το ΤΑΠΑ να λειτουργεί περίπου σαν μια ιδιωτική εταιρία στην κατεύθυνση της πλήρως ιδιωτικοποίησης;».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

ΑΜΚΑ μόνο για Έλληνες

Δεν είχαν πει φυσικά πριν τις εκλογές ότι θα καταργήσουν τον ΑΜΚΑ για τους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο. Πρώτον, για να μην αποξενωθούν από μια ομάδα φιλελεύθερων ψηφοφόρων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο