Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.6°C21.2°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C22.0°C
2 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
20.1°C20.1°C
2 BF 47%
Τρία χρόνια φυλακή στην χρυσαυγίτισσα του Α. Παντελεήμονα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τρία χρόνια φυλακή στην χρυσαυγίτισσα του Α. Παντελεήμονα

Σε φυλάκιση τριών ετών με τριετή αναστολή για την επίθεση σε βάρος Αφγανών μεταναστών και το άγριο μαχαίρωμα ενός εξ αυτών τον Σεπτέμβριο του 2011, καταδικάστηκε η υποψήφια της Χρυσής Αυγής, Θέμις Σκορδέλη, γνωστή από την δράση της στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα.

Μαζί της καταδικάστηκαν για επικίνδυνες σωματικές βλάβες οι Γιώργος Μαρκουλάκης και Γιώργος Λουκιανός που μαζί με άλλους που διέφυγαν της σύλληψης, συμμετείχαν στο χρυσαυγίτικο τάγμα έφοδου.

Η Σκορδέλη κρίθηκε ένοχη για το αδίκημα πλημμεληματικού χαρακτήρα της ηθικής αυτουργίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη. Αντίστοιχα, καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης τριών ετών για την πράξη της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και οι άλλοι δύο. Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου ενώ ο εισαγγελέας είχε προτείνει φυλάκιση τεσσάρων ετών.

Το περιστατικό συνέβη τον Σεπτέμβριο του 2011 στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα και επρόκειτο τυπικά για αυτόφωρη διαδικασία η οποία ωστόσο χρειάστηκε έξι χρόνια για να ολοκληρωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι η Θ. Σκορδέλη είναι επίσης κατηγορούμενη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση στη δίκη της Χρυσής Αυγής και η επιμέρους υπόθεση της επικίνδυνης σωματικής βλάβης αναφέρεται στο κατηγορητήριο ως βασικό αποδεικτικό στοιχείο της εγκληματικής της δράσης. Έχει επίσης καταδικαστεί για την επίθεση στο κλιμάκιο του Αλέκου Αλαβάνου που επισκέφτηκε τον Αγ. Παντελεήμονα τον Οκτώβριο του 2010.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL