Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Ο Άρειος Πάγος στέλνει στη Βουλή τις καταγγελίες του Γιαννουσάκη για το Noor 1
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Άρειος Πάγος στέλνει στη Βουλή τις καταγγελίες του Γιαννουσάκη για το Noor 1

Ως προς τα πολιτικά εμπλεκόμενα πρόσωπα, η δικογραφία, όσον αφορά στις καταγγελίες του ισοβίτη Ευθυμίου Γιαννουσάκη, σχετικά με την υπόθεση της μεταφοράς των 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο Noor 1, θα διαβιβαστεί μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα στη Βουλή.

Αντίθετα, ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα η δικογραφία θα παραμείνει στην Εισαγγελία Εφετών Πειραιά, η οποία διενεργεί ήδη έρευνα για τα καταγγελλόμενα με την εποπτεία του εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Μπρακουμάτσου.

Αναλυτικότερα, στη Βουλή διαβιβάζεται εντός των προσεχών ημερών από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου (δια μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης) ο φάκελος με τις καταγγελίες του ισοβίτη Ευθυμίου Γιαννουσάκη και ενός ακόμη τρίτου προσώπου, ως προς το σκέλος εκείνο στο οποίο εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα.

Στη συνέχεια, αναμένεται να διαβιβαστεί στη Βουλή η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στον 'Αρειο Πάγο ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης για τις συνομιλίες του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας, Πάνου Καμένου με τον επίμαχο έγκλειστο ισοβίτη. Η αναφορά του Βαγγέλη Μαρινάκη βρίσκεται στον δρόμο προς τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών, Παναγιώτη Μπρακουμάτσο.

Να σημειωθεί ότι, οι δικογραφίες που θα σταλούν στη Βουλή θα περιλαμβάνουν όλες τις καταγγελίες για την επίμαχη υπόθεση που αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα τα οποία φέρονται να έχουν οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση

Ακόμη, στο πλαίσιο της έρευνας, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες να κληθεί για κατάθεση ενώπιον των εισαγγελικών αρχών του Πειραιά ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης, προκειμένου να ελεχθούν τα όσα έχει -δημόσια με συνεντεύξεις του αλλά και στην αναφορά του στη Δικαιοσύνη- καταγγείλει, περί πιέσεων, που υποστηρίζει, ότι του ασκήθηκαν για να εμπλέξει στην υπόθεση της χρηματοδότησης του ναρκοφορτίου τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

Επίσης, έχει ξεκινήσει πειθαρχική έρευνα για την εισαγγελέα του Πειραιά Ειρήνη Τζήβα, η οποία και έλαβε τις καταθέσεις του Ευθύμιου Γιαννουσάκη μέσα στη φυλακή και η οποία φέρεται να συνομιλούσε παράλληλα και με πολιτικό πρόσωπο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL