Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.7°C19.7°C
1 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.5°C
1 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
17.1°C18.3°C
2 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C20.8°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.8°C17.8°C
1 BF 51%
Στην αποκομιδή των σκουπιδιών επιστρέφουν οι μόνιμοι εργαζόμενοι του Δήμου Ηρακλείου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στην αποκομιδή των σκουπιδιών επιστρέφουν οι μόνιμοι εργαζόμενοι του Δήμου Ηρακλείου

Στα καθήκοντά τους επιστρέφουν οι μόνιμοι εργαζόμενοι της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου ώστε να μαζέψουν τα σκουπίδια της πόλης, όπως διαφάνηκε μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον εισαγγελέα Εφετών Ανατολικής Κρήτης, Ζαχαρία Κοκκινάκη, και τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, συμβασιούχοι στην καθαριότητα συμφώνησαν να επιτρέψουν στους μόνιμους εργαζόμενους της υπηρεσίας να ξεκινήσουν την την αποκομιδή των απορριμμάτων στην πόλη του Ηρακλείου και τα δημοτικά διαμερίσματα, ενώ την ίδια ώρα οι συμβασιούχοι συνεχίζουν την απεργιακή κινητοποίησή τους, απέχοντας από τα καθήκοντά τους.

«Ο Δήμος Ηρακλείου στάθηκε εμπράκτως στο πλευρό των συμβασιούχων της καθαριότητας, όταν πρώτος από όλους τους δήμους στη χώρα ξεκαθάρισε ότι δεν επρόκειτο να προβεί σε απολύσεις έως ότου κριθεί η ισχύς του νόμου που παρέτεινε τις συμβάσεις τους μέχρι τις 31/12/2017. Σε κάθε βήμα των διεκδικήσεών τους, η δημοτική Αρχή αλλά και το δημοτικό συμβούλιο συνολικά, ήταν μαζί τους, ουσιαστικά και ηθικά», ανέφερε, σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός.

«Η ευθύνη για τη σημερινή, εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, δεν βαρύνει τους δήμους. Βαρύνει αποκλειστικά την κυβέρνηση, την οποία καλέσαμε ήδη να βρει άμεσα την λύση», πρόσθεσε ο ίδιος.

Επίσης, ο Β.Λαμπρινός σημείωσε πως η απόφαση των συμβασιούχων να άρουν τον αποκλεισμό του αμαξοστασίου και να επιτρέψουν την αποκομιδή των απορριμμάτων είναι θετική και δείχνει ότι έχουν αντιληφθεί και οι ίδιοι τον κίνδυνο στον οποίο έχει περιέλθει η πόλη.

«Η υπηρεσία καθαριότητας θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να επανέλθει η κανονικότητα το συντομότερο δυνατόν, αλλά, λόγω του όγκου των απορριμμάτων που έχει συσσωρευθεί, ενημερώνω τους συμπολίτες ότι θα χρειαστούν για αυτό κάποιες μέρες και ζητώ την κατανόησή τους», επισήμανε ο δήμαρχος και κατέληξε: «Επαναλαμβάνω, ότι το θέμα των συμβασιούχων πρέπει να λυθεί κεντρικά. Εμείς συγκαλέσαμε την ΠΕΔ Κρήτης για την προσεχή Πέμπτη, 29/9/2017, προκειμένου να το συζητήσουμε διεξοδικά».

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL