Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
ΜΑΡΙΑ ΙΑΚΩΒΟΥ, ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΗΡΙΑΝΝΑΣ: / Καθηγήτρια Ηριάννας: "Η φυλάκισή της μας στερεί από μια εξαιρετική δασκάλα"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΑΡΙΑ ΙΑΚΩΒΟΥ, ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΗΡΙΑΝΝΑΣ: / Καθηγήτρια Ηριάννας: "Η φυλάκισή της μας στερεί από μια εξαιρετική δασκάλα"

«Γνωρίζω την Ηριάννα από τις προπτυχιακές της σπουδές, καθώς το 2009 εκπόνησε μαζί μου την πτυχιακή της εργασία» μας λέει ηεΕπίκουρη καθηγήτρια Γλωσσολογίας Μαρία Ιακώβου. «Από την αρχή έβλεπα μια φοιτήτρια με ιδιαίτερο ζήλο, συνέπεια στις σπουδές της και αγάπη για το αντικείμενό της, μια φοιτήτρια που ήξερε ότι ήθελε να ασχοληθεί με τη Γλωσσολογία και να διδάξει ελληνικά σε ξένους. Στη συνέχεια, πέρασε με επιτυχία τις πολύ απαιτητικές εισαγωγικές εξετάσεις για το αντίστοιχο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του ΕΚΠΑ, στο οποίο διέπρεψε. Οι εργασίες της υποδειγματικές, η φοίτησή της ανελλιπής και η διπλωματική της με εξαιρετική πρωτοτυπία και ερευνητική αρτιότητα. Τελείωσε πρώτη ανάμεσα στις 18 φοιτήτριες εκείνου του κύκλου με 9.85/10 και κέρδισε την υποτροφία για εργασία στο Διδασκαλείο Ελληνικής του ΕΚΠΑ».

Παράλληλα, «από το 2014, ξεκινήσαμε να μελετάμε την εξέλιξη σε γραπτό και προφορικό λόγο των μαθητών του Διδασκαλείου σε μια προσπάθεια να συγκροτήσουμε το πρώτο για τα ελληνικά δεδομένα εξελικτικό σώμα μαθητικών κειμένων, το ΣΕΠΑΜΕ2. Η εξαιρετικά δεμένη ομάδα αποτελείται από την Ηριάννα και άλλες επτά απόφοιτες, και έχει κερδίσει τα εύσημα όπου έχει παρουσιάσει τη δουλειά της, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Χωρίς καμία χρηματοδότηση, αλλά από πραγματική αγάπη για την έρευνα, τα μέλη της συλλέγουν κάθε μήνα κείμενα μαθητών, επισημειώνουν τα λάθη τους και τα αποστέλλουν πίσω στους συντάκτες τους με χρήσιμες παρατηρήσεις. Σε αυτή την ομάδα ο ρόλος της ήταν πάντα καταλυτικός, οι ιδέες της εξαιρετικές και η δουλειά της αξιοθαύμαστη».

Μιλώντας για το ήθος της Ηριάννας, τονίζει ότι “όλα αυτά τα χρόνια η Ηριάννα άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο πανεπιστήμιο όχι μόνο για την εργασία της, αλλά και για τον χαρακτήρα, την ευγένεια, το ήθος και την αξιοπρέπειά της. Είναι ο άνθρωπος που σέβεται ρόλους και θέσεις, τηρεί τις υποχρεώσεις της και ξέρει πώς να συμπαρασταθεί και να βοηθήσει οποιονδήποτε έχει ανάγκη”.

“Εκτός από τη συμμετοχή της στο ΣΕΠΑΜΕ2, η φυλάκιση της στερεί τη δυνατότητα να ασχοληθεί ενεργά με την εκπόνηση της διατριβής της, για την οποία η επιτροπή της ήταν πεπεισμένη ότι θα ολοκληρωνόταν εντός του προβλεπόμενου διαστήματος των τριών ετών. Κυρίως, όμως, στερεί τους μαθητές της, ξένους φοιτητές, μετανάστες και πρόσφυγες, από μια εξαιρετική δασκάλα» καταλήγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL