Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Με δωρεάν δορυφορικό σήμα τα μικρά νησιά που δεν καλύπτονται από το σήμα της Digea
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με δωρεάν δορυφορικό σήμα τα μικρά νησιά που δεν καλύπτονται από το σήμα της Digea

 Δύο φορητές μονάδες αφαλάτωσης σε Τέλενδο και Ψέριμο, εγκαινίασε το Σαββατοκύριακο ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός.

   Ο υφυπουργός Ναυτιλίας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, για τις μονάδες αφαλάτωσης τόνισε ότι μετά τα εγκαίνια της εγκατάστασης στη Λέρο υπογράφτηκε η απόφαση ανάθεσης και αναμένεται η σύμβαση για το Καστελόριζο, ενώ τέλος του μήνα θα εγκαινιαστεί και η μονάδα αφαλάτωσης στην Πάτμο.

   Πρόσθεσε ότι το υπουργείο Ναυτιλίας «τρέχει» γρήγορα τη διαδικασία, προκειμένου να προχωρήσει η αφαλάτωση σε Κατάπολα Αμοργού, Λειψούς, Αγαθονήσι και Μαράθι ενώ πρόσθεσε ότι για την Κίμωλο και την Ηρακλειά, τα έργα τα έχει αναλάβει η Περιφέρεια νότιου Αιγαίου και το υπουργείο συνδράμει στη διαδικασία αδειοδοτήσεων.

   Ο Ν.Σαντορινιός τόνισε ότι το 2018 θα υπάρξει ενίσχυση των υφιστάμενων μονάδων αφαλάτωσης στα νησιά προσθέτοντας ότι στόχος του υπουργείου Ναυτιλίας είναι να μπει ένα τέλος στην υδροδότηση των νησιών με το καραβάκι μεταφοράς νερού και τα νησιά να έχουν ποιοτικό νερό.

   Υπενθυμίζεται ότι σήμερα μεταβαίνουν στην Τήλο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππάς και ο κ. Σαντορινιός, στο πλαίσιο της έναρξης δωρεάν χορήγησης δορυφορικού εξοπλισμού στα νοικοκυριά των νησιών εκείνων που δεν καλύπτονται από το σήμα της Digea, συνολικού προϋπολογισμού 1.975.000 ευρώ. 

   Σημειώνεται ότι τα νησιά, των οποίων οι περιοχές που έχουν αδύναμο ή καθόλου τηλεοπτικό σήμα και που θα εντάσσονται στην ρύθμιση για χορήγηση δωρεάν δορυφορικού εξοπλισμού είναι το Αγαθονήσι, η Αστυπάλαια, η Κάλυμνος, η Κάσσος, οι Λειψοί, η Πάτμος, η Σύμη, η Τήλος, η Χάλκη, η Σάμος, η Ικαρία, η Σαμοθράκη, τα Ψαρά και Αντιψαρά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL