Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.2°C24.7°C
3 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
14.8°C19.6°C
3 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.4°C18.0°C
5 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C20.9°C
0 BF 43%
Eπαγρύπνηση και ενεργοποίηση πριν να είναι πολύ αργά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Eπαγρύπνηση και ενεργοποίηση πριν να είναι πολύ αργά

Ακόμα μια προβοκάτσια περί διασύνδεσης του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία, από τη φασιστική Χρυσή Αυγή αυτή τη φορά, επιχειρήθηκε να στηθεί τις τελευταίες ημέρες. Η επιχείρηση, αφορούσε τη στοχοποίηση του διευθυντή του σχολείου κρατουμένων των Φυλακών Αυλώνα, εκλεγμένου περιφερειακού συμβούλου και μέλους της Νομαρχιακής Βόρειας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Δαμιανού από τους βουλευτές της Χ.Α. και μιας εφημερίδας που έσπευσε να παίξει μπάλα με τους νεοναζί. Με δύο ερωτήσεις του στη Βουλή, υπόδικος βουλευτής του νεοναζιστικού μορφώματος, επιχείρησε το τελευταίο διάστημα να στήσει θέμα περί υποτιθέμενων “σκανδάλων που εκτυλίσσονται στις Φυλακές Αυλώνα και τα οποία έχουν έντονη οσμή κόκκινης τρομοκρατίας”.

Η επιχείρηση σπίλωσης του Πέτρου Δαμιανού από τους νεοναζί δεν θα είχε και τόσο μεγάλη σημασία αν δεν έβρισκε συμπαράσταση από σαββατιάτικη εφημερίδα, που αποκάλυψε στους αναγνώστες της το “μυστικό”. Οι ερωτήσεις του χρυσαυγίτη Λαγού έχουν “προκαλέσει αίσθηση και αρκετοί βουλευτές και από άλλα κόμματα τον προσέγγισαν ζητώντας του περαιτέρω πληροφορίες για το θέμα” πληροφόρησε τους αναγνώστες της η εφημερίδα για τη φοβερή και τρομερή ερώτηση του Λαγού, παίζοντας τον ρόλο του “λαγού” στο γνωστό κυνήγι φαντασμάτων και τρομοκρατών στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ με το οποίο πολλοί αρέσκονται να περνούν τον χρόνο τους εσχάτως. Μόνο που τώρα δεν διστάζουν να το πράξουν ακόμη και συμπράττοντας με τους νεοναζί. Μόνο που τώρα δεν διστάζουν να εμπλέξουν έναν εκπαιδευτικό που έχει αφιερώσει την επαγγελματική του ζωή στα παιδιά των φυλακών και πριν από έναν χρόνο έγινε φέτος πρώτη είδηση στα ΜΜΕ μια και όλοι οι κρατούμενοι του Γυμνασίου - Λυκείου του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα που έδωσαν Πανελλαδικές πέτυχαν να εισαχθούν στα ΑΕΙ της επιλογής τους.

Δεν δίστασαν να βάλουν στα βρόμικα παιχνίδια τους το όνομα ενός ενεργού πολίτη, ποινικοποιώντας την κοινωνική, πολιτική και επαγγελματική δράση του Πέτρου Δαμιανού επειδή 16 χρόνια τώρα αγωνίζεται για το δικαίωμα στην εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες για όλους τους κρατούμενους που το επιθυμούν. “Απερίφραστη καταδίκη του ακροδεξιού μορφώματος από όλα τα δημοκρατικά κόμματα, φορείς και πολίτες και δημοκρατική επαγρύπνηση και ενεργοποίηση ζητάμε και τίποτε άλλο πριν να είναι πολύ αργά» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας και καλό θα είναι αυτό το αίτημα να μην περάσει στα ψιλά...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL