Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Δεκάδες εκατ. ευρώ τα κέρδη σπείρας ναρκωτικών που δρούσε στη δυτική Αττική
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δεκάδες εκατ. ευρώ τα κέρδη σπείρας ναρκωτικών που δρούσε στη δυτική Αττική

Σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται, σύμφωνα με την εκτίμηση της αστυνομίας, τα παράνομα κέρδη της πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης Ρομά, που δραστηριοποιούνταν στην εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε περιοχές της δυτικής Αττικής, η οποία εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Τα μέλη της οργάνωσης, όπως τόνισε ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης, διέμεναν σε υπερπολυτελείς κατοικίες στα Άνω Λιόσια, ενώ είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στάθμευαν πανάκριβα αυτοκίνητα στο...σαλόνι του σπιτιού τους.

«Είχαμε περίπου οκτακόσιες καταγγελίες από πολίτες για διακίνηση ναρκωτικών. Η οργάνωση που εξαρθρώσαμε είχε κάμερες παντού και τσιλιαδόρους. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο να πλησιάσουν αστυνομικοί στην περιοχή. Αλλά καταφέραμε να την εξαρθρώσουμε, επισήμανε ο κ. Παπαζαφείρης και πρόσθεσε: «Η συγκεκριμένη σπείρα είχε “οικογενειακό χαρακτήρα” και λειτουργούσε στο πρότυπο διεθνικών οργανώσεων τύπου “Καμόρα”. Όπως προέκυψε από την έρευνα, περίπου 100-120 εξαρτημένα άτομα προμηθεύονταν καθημερινά ναρκωτικές ουσίες από τα μέλη της οργάνωσης. Παράλληλα, μέσα στα σπίτια που διέμεναν είχαν διαμορφώσει χώρους και ειδικές κρύπτες, στους τοίχους και στα δάπεδα, όπου έκρυβαν ναρκωτικές ουσίες».

Ο υποστράτηγος υπογράμμισε ακόμη, ότι η αστυνομία δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε περιοχές όπως είναι η Δυτική Αττική, εντατικοποιώντας την παρουσία της, με στοχευμένες δράσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικής δραστηριότητας συγκεκριμένων ομάδων.

Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό για το έργο της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, από τις αρχές Μαίου 2017, τόνισε ότι έχει καταφέρει να εξαρθρώσει δώδεκα εγκληματικές ομάδες, να συλλάβει 1.050 δράστες διαφόρων εγκληματικών πράξεων και να εξιχνιάσει 461 σημαντικές υποθέσεις, όπως 6 απόπειρες ανθρωποκτονιών, 87 ληστείες, 218 κλοπές και άλλα αδικήματα.

Στην εγκληματική δράση της συμμορίας των Ρομά, αναφέρθηκε αναλυτικά ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, αστυνομικός υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος.

«Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν 18 άτομα και συγκεκριμένα 15 ηλικίας από 20 έως 61 ετών και 3 ανήλικοι. Σε βάρος τους σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία κατά περίπτωση για εγκληματική οργάνωση, παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, τα όπλα, τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, καθώς επίσης για κλοπή και πλαστογραφία. Παράλληλα, συγκατηγορούμενοι των συλληφθέντων είναι 7 ακόμη άτομα που αναζητούνται για να συλληφθούν, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται επιπλέον 20 άτομα, τα οποία είναι χρήστες ναρκωτικών ουσιών».

Ο κ. Χρονόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων, ότι οι συλληφθέντες εκπαίδευαν ανήλικες γυναίκες, αλλοδαπές και Ελληνίδες, για την πώληση και την απόκρυψη των ναρκωτικών ουσιών, ενώ νομιμοποιούσαν τα παράνομα κέρδη τους μέσω κερδισμένων δελτίων του ΟΠΑΠ.

Στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Ποσότητες ναρκωτικών ουσιών κάνναβης-χασίς, συνολικού μικτού βάρους περίπου 2 κιλών, 81 ναρκωτικά χάπια και δενδρύλλιο κάνναβης, 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 20 φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ και πλαστή σφραγίδα ιατρού, με την οποία οι δράστες εξέδιδαν πλαστές συνταγές για τους χρήστες ναρκωτικών. Επίσης κατασχέθηκαν τρία αυτοκίνητα από τα οποία το ένα πολυτελείας, τα οποία χρησιμοποιούσαν για την διακίνηση των ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για τακτική ανάκριση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL