Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.3°C19.3°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.8°C14.6°C
3 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
16.0°C16.0°C
3 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.6°C19.1°C
3 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.6°C15.7°C
2 BF 69%
Αύξηση των μέτρων ασφαλείας για την εισερχόμενη αλληλογραφία στην Βουλή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αύξηση των μέτρων ασφαλείας για την εισερχόμενη αλληλογραφία στην Βουλή

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας σχετικά με την εισερχόμενη αλληλογραφία στα κτίρια της Βουλής παίρνει η Φρουρά της Βουλής μετά την επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Λ.Παπαδήμο.

Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες, η αλληλογραφία μέσω ΕΛ.ΤΑ. θα εξάγεται από τους σάκους και θα ελέγχεται τόσο από το μηχάνημα X-Ray, όσο κι από τους αστυνομικούς σκύλους και την υπηρεσία εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, ενώ ο έλεγχος δεν θα γίνεται μόνο στις 8 το πρωί, όπως μέχρι τώρα, αλλά και στις 13:30.

Όσον αφορά την παραλαβή αλληλογραφίας μέσω Courier, αυτή θα γίνεται, αφού ελεγχθεί από το μηχάνημα X-Ray, μόνο με την παρουσία υπαλλήλου της υπηρεσίας στην οποία προορίζεται η αλληλογραφία και χωρίς την είσοδο του υπαλλήλου της εταιρείας Courier στα κτίρια της Βουλής.

Στην περίπτωση της αλληλογραφίας υπηρεσιών εκτός Βουλής που αιτούνται έλεγχο από τα μηχανήματα X-Ray της Βουλής, αυτός θα γίνεται μόνο κατόπιν άδειας του Φρούραρχου ή των Υποφρουράρχων, στο Κεντρικό Φυλάκιο της Βουλής και με την τήρηση ειδικού βιβλίου στο οποίο θα καταγράφονται λεπτομερώς τα στοιχεία του ελέγχου.

Παράλληλα, δίνονται αναλυτικές οδηγίες προς τους αστυνομικούς που θα κάνουν τους ελέγχους, όσον αφορά τον τρόπο ελέγχου της αλληλογραφίας, όπως και για στοιχεία που ενδεχομένως καθιστούν την αλληλογραφία ύποπτη κι άξια περαιτέρω ενδιαφέροντος.

Επίσης δίνονται κατευθύνσεις για την ιεράρχηση των ενεργειών των αστυνομικών σε περίπτωση προβλήματος, μεταξύ των οποίων και την απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων ή ραδιοτηλεφώνων, ώστε να μην υπάρξει πρόωρη ενεργοποίηση του εκρηκτικού μηχανισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL