Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Σταθερή η κατάσταση του Λ.Παπαδήμου - Εξιτήριο για τους συνοδούς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σταθερή η κατάσταση του Λ.Παπαδήμου - Εξιτήριο για τους συνοδούς

Η καλή κατάσταση της υγείας του Λουκά Παπαδήμου επιβεβαιώνεται με νεότερο ιατρικό δελτίο το νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ενώ σημειώνει ότι οι δύο συνοδοί του εξήλθαν σε καλή γενική κατάσταση.

Συγκεκριμένα το ανακοινωθέν αναφέρει:

«Ο ασθενής κύριος Λουκάς Παπαδήμος είναι αιμοδυναμικά σταθερός. Έχει καλή γενική κατάσταση. Εξέλιξη τραυμάτων ομαλή. Το επόμενο 24ωρο θα παραμείνει νοσηλευόμενος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Οι δύο συνοδοί του, έλαβαν την αναγκαία ιατροφαρμακευτική φροντίδα και εξήλθαν σε καλή γενική κατάσταση, με οδηγίες για ιατρική επανεκτίμηση σε μια εβδομάδα».

Όπως είπαν σήμερα, σε δημοσιογράφους, οι διευθυντές Α Χειρουργικής Β. Βουγάς και της Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής Γ. Χαρκιολάκης, το τραύμα στο δεξί μηρό, που είναι και το σοβαρότερο, αντιμετωπίστηκε ήδη με επέμβαση που έγινε με γενική αναισθησία χθες το βράδυ.

Μάλιστα, δεν έκρυψαν ότι ο Λ.Παπαδήμος ήταν ανήσυχος όταν έφτασε στο νοσοκομείο και τον ενημέρωσαν για την επέμβαση αυτή, αλλά η διάθεση του άλλαξε αμέσως μετά το τέλος της, όποτε και είχε αντιμετωπιστεί το τραύμα, το οποίο όπως είπαν ήταν αρκετά βαθύ και είχε φτάσει έως την επιφάνεια του μυός.

Οι γιατροί παρακολουθούν την μετεγχειρητική πορεία του ασθενούς και πιθανότατα θα μεταφερθεί σε απλό δωμάτιο εφόσον περάσει ακόμα ένα 48ωρο. Η αναπνοή του είναι ικανοποιητική και από χθες έχει πάψει να αναπνέει με την υποστήριξη μάσκας, ενώ το εισπευστικό μικρό έγκαυμα που υπέστη κατά την έκρηξη, δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα τους γιατρούς που τον παρακολουθούν.

Ο πρώην πρωθυπουργός είχε μια ήσυχη νύχτα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΚΕΠΥ Ι.Ευσταθίου, και επικοινωνεί άριστα με του θεράποντες γιατρούς του, οι οποίοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί.

Ο Λουκάς Παπαδήμος φέρει, επίσης, ελαφρά τραύματα στην περιοχή του στερνού της κοιλιάς και των μοιρών, τα οποία αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία. Από τη διοίκηση του νοσοκομείου έγινε γνωστό ότι θα υπάρξει νεότερο ιατρικό δελτίο αργότερα, εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL