Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.2°C19.8°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.2°C18.2°C
1 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.0°C14.9°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C14.5°C
0 BF 62%
Η Ελλάδα προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Ελλάδα προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα

Προόδους σημειώνει η χώρα μας στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να μειώνονται οι σχετικές προσφυγές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Την διαπίστωση έκανε ο πρόεδρος του ΕΔΔΑ Γκουίντο Ραϊμόντι, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας και χθες συναντήθηκε με τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή.

Ο Γκ. Ραϊμόντι, παρουσία του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, συνεχάρη τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή για την «ενάρετη πορεία της ελληνικής κυβέρνησης» σε σχέση με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχει λάβει και τα μέτρα που υλοποιεί στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γεγονός που, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, «αποτυπώνεται και στη δραματική μείωση των προσφυγών στο ΕΔΑΔ για τέτοιες υποθέσεις».

Ο Στ. Κοντονής, από την πλευρά του, σημείωσε ότι η αφοσίωση της παρούσας κυβέρνησης στη διασφάλιση της βιωσιμότητας και της αποτελεσματικότητας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου αποδεικνύεται έμπρακτα με την υπογραφή του 15ου Πρωτοκόλλου και την έναρξη της κυρωτικής διαδικασίας, καθώς και με την επικείμενη υπογραφή του 16ου Πρωτοκόλλου για την κύρωση του οποίου συγκροτείται άμεσα νομοπαρασκευαστική επιτροπή, ενέργειες οι οποίες εκκρεμούσαν με ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL