Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.0°C22.4°C
4 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.5°C
3 BF 39%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C19.8°C
4 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.2°C21.9°C
2 BF 30%
Δέσμευση Σκουρλέτη για εξασφάλιση της εργασίας των συμβασιούχων από παράταση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δέσμευση Σκουρλέτη για εξασφάλιση της εργασίας των συμβασιούχων από παράταση

Τη δέσμευση για νέα παρέμβαση εφόσον αυτή προκύψει μετά την έκδοση της απόφασης της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης στην αντιπροσωπεία της ΠΟΕ - ΟΤΑ για το ζήτημα των συμβασιούχων από παράταση. Ο υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε τη θέση της κυβέρνησης για συνέχιση της απασχόλησης των συμβασιούχων στην καθαριότητα στη βάση της τελευταίας νομοθετικής παράτασης των συμβάσεών τους.

Εν αναμονή της καθαρογραφής της απόφασης της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η αντιπροσωπεία της ΠΟΕ - ΟΤΑ εξέφρασε στον υπουργό την αγωνία των χιλιάδων συμβασιούχων για το μέλλον της εργασίας τους, καθώς εκτιμούν ότι τίθεται ζήτημα και για τη μισθοδοσία τους από τούδε και εις το εξής. “Θα δούμε στην πράξη πώς θα εφαρμοστεί η δέσμευση του υπουργού” έλεγαν οι εργαζόμενοι στο άκουσμα του αποτελέσματος της σύσκεψης των δύο πλευρών.

Άλλωστε, η αντιπροσωπεία της ΠΟΕ - ΟΤΑ απαίτησε την πολιτική δέσμευση για διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των συμβασιούχων από παράταση, την παροχή εγγυήσεων ότι δεν θα παραμείνει κανείς απλήρωτος ούτε για μία ημέρα και τη δέσμευση ότι θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση για την τακτοποίηση των εργαζόμενων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας έθιξε το ζήτημα της κατάργησης του ειδικού συνταξιοδοτικού καθεστώτος των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων στις 31.12.2017, διαμηνύοντας ότι αυτή η πρόβλεψη συνιστά “αιτία πολέμου” για τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έδωσαν πολύχρονους αγώνες για να τα κατακτήσουν. Για το ζήτημα ο υπουργός Εσωτερικών ενημέρωσε ότι “δεν αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές”.

Από την Κοζάνη όπου περιοδεύει, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Ρήγας βρέθηκε σε συγκέντρωση συμβασιούχων από παράταση στον δήμο λίγο πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση με τον δήμαρχο Λευτέρη Ιωαννίδη. Ο Π. Ρήγας απευθυνόμενος στους εργαζόμενους είπε πως “η παρέμβαση στο θέμα των πληρωμών των συμβασιούχων έγινε από ορισμένους επιτρόπους του Ελεγκτικού Συνεδρίου και θέλω να πω ευθέως ότι ήταν στοχοποιημένη και εξυπηρετούσε πολιτικά συμφέροντα”. Ο Π. Ρήγας καθησύχασε τους εργαζόμενους δεσμευόμενος ότι “επίκειται νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης που θα δώσει λύση στο πρόβλημα της πληρωμής τους”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL