Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.2°C24.7°C
1 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.1°C26.6°C
4 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
22.0°C22.7°C
2 BF 53%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.3°C24.8°C
5 BF 31%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
27 °C
26.2°C26.9°C
2 BF 32%
Μετά από εννέα μέρες ταλαιπωρίας για το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης / Αισιοδοξία για λύση στον ΟΑΣΘ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μετά από εννέα μέρες ταλαιπωρίας για το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης / Αισιοδοξία για λύση στον ΟΑΣΘ

Σήμερα νωρίς το μεσημέρι θα αποφασίσουν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ αν θα τερματίσουν την επίσχεση εργασίας που ξεκίνησαν πριν εννέα ημέρες ή να θα συνεχίσουν στην ίδια σκληρή «γραμμή», με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε χρήμα και ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό του ιδιωτικού -πλην όμως αδρά επιχορηγούμενου από το κράτος- οργανισμού.

Χθες η διοίκηση του ΟΑΣΘ έδειχνε να αισιοδοξεί ότι το θέμα θα λυθεί σήμερα με την καταβολή του συνόλου ή μέρους των οφειλόμενων δεδουλευμένων στους εργαζόμενους, εφόσον ήδη από την Παρασκευή ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης υπέγραψε την απόφαση για την προεκταμίευση της κρατικής επιχορήγησης του Ιουνίου.

Έτσι σήμερα αναμένεται να μπουν στους λογαριασμούς των εργαζόμενων κάποια χρήματα, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού ο υπουργός δεσμεύτηκε για την άμεση εκταμίευση των 4,6 εκατ. ευρώ που επιδίκασε υπέρ του ΟΑΣΘ η Διαιτησία για παλιά χρέη του δημοσίου. Αυτή η εξέλιξη έρχεται μετά την αρνητική απάντηση που έλαβε ο ΟΑΣΘ από την Εθνική Τράπεζα για το δάνειο των 4 εκατ. ευρώ με εγγύηση τη συγκεκριμένη δικαστική απόφαση.

Στο μεταξύ χθες σε μια κίνηση εντυπωσιασμού ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Γκιουλέκας πήγε στο γραφείο πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, μια δομή που τη χαρακτήριζε «επικοινωνιακή φούσκα» και στη συνάντηση που είχε με τη διευθύντρια του γραφείου Κατερίνα Νοτοπούλου ζήτησε να αναλάβει προσωπικά πρωτοβουλία ο πρωθυπουργός (!) για το θέμα του ΟΑΣΘ. Παράλληλα δήλωσε τη διαφωνία του με το σχέδιο Σπίρτζη για δημόσια αστική συγκοινωνία στη Θεσσαλονίκη.

Τα στελέχη του πρωθυπουργικού γραφείου ενημέρωσαν τον «γαλάζιο» βουλευτή ότι ο υπουργός Μεταφορών ήδη έχει υπογράψει την προεκταμίευση της κρατικής επιχορήγησης που ήταν να δοθεί έως τις 15 Ιουνίου και τόνισαν ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει δημόσια αστική συγκοινωνία. Επισήμαναν τη δέσμευση για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας των εργαζόμενων του ΟΑΣΘ και πως σύντομα το σχετικό νομοσχέδιο θα πάρει τον δρόμο προς τη Βουλή, αφού συμπεριληφθούν τα αιτήματα που κατέθεσαν δήμαρχοι στη σχετική διαβούλευση που έγινε.


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL