Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
11.3°C14.6°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.5°C17.7°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.6°C11.6°C
0 BF 63%
Π. Κουρουμπλής: / Π. Κουρουμπλής: Συγκροτημένο σχέδιο για περισσότερα πλοία με ελληνική σημαία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π. Κουρουμπλής: / Π. Κουρουμπλής: Συγκροτημένο σχέδιο για περισσότερα πλοία με ελληνική σημαία

Συγκροτημένο σχέδιο «με 12 συγκεκριμένους στόχους» ώστε να αντιστραφεί το φαινόμενο της μείωσης του ελληνικού νηολογίου έχει επεξεργαστεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλή. Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ., Γ. Πλακιωτάκη, ο Π. Κουρουμπλής υπενθύμισε ότι οι πολιτικές που άσκησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν μπόρεσαν να αναχαιτίσουν το φαινόμενο, ενώ υπογράμμισε ότι, παρά τη μείωση των πλοίων στο ελληνικό νηολόγιο, καταγράφεται αύξηση της χωρητικότητας, στοιχείο σημαντικό, καθώς με βάση αυτήν καταβάλλεται ο φόρος.

Ο Π. Κουρουμπλής σημείωσε ότι η ελληνική σημαία παραμένει στην «λευκή λίστα» ως μία από τις πιο ποιοτικές στον κόσμο, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος και για τις θέσεις εργασίας των Ελλήνων ναυτικώνμ εκτιμώντας ότι κανένας δεν θα χάσει τη δουλειά του, καθώς οι Έλληνες καπετάνιοι και μηχανικοί είναι περιζήτητοι. Ο Π. Κουρουμπλής τόνισε τις προσπάθειες για έκδοση ομολόγου από Έλληνες εφοπλιστές «για να φέρουμε εφοπλιστικό χρήμα και τους εφοπλιστές εδώ, στο Ελληνικό Χρηματιστήριο».

Επίσκεψη στους Lloyds του Λονδίνου

Ο Π. Κουρουμπλής επισήμανε επίσης την επίσκεψή του στους Lloyds του Λονδίνου, την πρώτη Έλληνα υπουργού Ναυτιλίας εδώ και 27 χρόνια, στο πλαίσιο του διαλόγου για την διεκδίκηση της έδρας, ή τουλάχιστον των θυγατρικών, των ασφαλιστικών εταιρειών μετά το Brexit. Ο Π. Κουρουμπλής σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει βήματα για την επιτάχυνση της διαδικασίας εγκατάστασης εταιρειών, καθώς και για την προώθηση των clusters και του leasing. Σημαντικές προσπάθειες έχουν γίνει και για την ανάπτυξη των ναυπηγείων και την αποδέσμευση των μεγάλων δεξαμενών, παρά την αντίθεση συγκεκριμένων παραγόντων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL