Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C16.9°C
5 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.3°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C17.1°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
2 BF 55%
Μολότοφ κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μολότοφ κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα

Μολότοφ και φωτοβολίδες αμαύρωσαν το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ενάντια στα μέτρα του πολυνομοσχεδίου που διοργάνωσαν στο Σύνταγμα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, το ΠΑΜΕ και η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά χθες το απόγευμα.

Η ένταση ξεκίνησε λίγα λεπτά πριν από τις 9.00 το βράδυ και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συναυλία. Μια ομάδα διαδηλωτών ανέβηκε τα σκαλάκια στον Άγνωστο Στρατιώτη. Σχεδόν ταυτόχρονα από τα αριστερά βγήκαν νεαροί με καλυμμένα πρόσωπα και πέταξαν προς τις αστυνομικές δυνάμεις μολότοφ και φωτοβολίδες. Οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα και για δέκα λεπτά περίπου επικράτησε ένταση, με τον κόσμο να απομακρύνεται από την πλατεία λόγω των επεισοδίων και των χημικών.

Φωτιά άρπαξε το ένα φυλάκιο των Ευζώνων. Η συναυλία διακόπηκε στη συνέχεια, ωστόσο με την λήξη των επεισοδίων διαδηλωτές επέστρεψαν για λίγο. Γύρω στις 9.30 το ΠΑΜΕ αποχώρησε και λίγα λεπτά αργότερα οι νεαροί με τα καλυμμένα πρόσωπα, που παρέμεναν εκεί, πέταξαν φωτοβολίδες προς τους αστυνομικούς στον Άγνωστο Στρατιώτη και λίγο μετά πέτρες και φωτοβολίδες στους αστυνομικούς των ΜΑΤ που βρίσκονταν μπροστά στο ξενοδοχείο Μεγ. Βρετανία.

Σύμφωνα με την αστυνομία έγιναν δύο συλλήψεις, ενώ άγνωστο παρέμενε την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές εάν υπήρχαν και άλλες προσαγωγές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL