Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Οικιακή κομποστοποίηση στο Χαλάνδρι

Τοποθετήθηκε ο πρώτος κάδος κομποστοποίησης σε σχολείο μαζί με τα απαραίτητα εξαρτήματα για την παρακολούθηση της διαδικασίας, ενώ δάσκαλοι, γονείς και μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον δημοτικό σύμβουλο, εντεταλμένο για θέματα ανακύκλωσης, καθηγητή ΕΜΠ, Γεράσιμο Λυμπεράτο

Μια πρώτη παρουσίαση του προγράμματος οικιακής κομποστοποίησης που αναμένεται να ξεκινήσει αρχές Ιουνίου στον Δήμο Χαλανδρίου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθητές και γονείς των 10ου και 7ου Δημοτικών Σχολείων Χαλανδρίου, στο πλαίσιο της «Γιορτής της Άνοιξης».

Τοποθετήθηκε ο πρώτος κάδος κομποστοποίησης σε σχολείο μαζί με τα απαραίτητα εξαρτήματα για την παρακολούθηση της διαδικασίας, ενώ δάσκαλοι, γονείς και μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον δημοτικό σύμβουλο, εντεταλμένο για θέματα ανακύκλωσης, καθηγητή ΕΜΠ, Γεράσιμο Λυμπεράτο για το πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης του Δήμου Χαλανδρίου. Το κομπόστ αποτελεί φυσικό λίπασμα που παράγεται από την αποσύνθεση των οργανικών υλικών: φύλλων, κλαδιών, υπολειμμάτων κουζίνας (φρούτα, λαχανικά, κατακάθια καφέ). Οι μαθητές καλούνται να συλλέγουν τα υπολείμματα των τροφών που καταναλώνουν στο σχολείο, ώστε με την κατάλληλη ζύμωση να παράγουν κομπόστ για το λαχανόκηπο του σχολείου τους, που με αγάπη φροντίζουν οι μικροί κηπουροί, με την υπεύθυνη δασκάλα Παναγιώτα Βουγιουκλάκη. Τα παιδιά θα μετέχουν ενεργά παρακολουθώντας την όλη διαδικασία και κρατώντας δεδομένα που θα αποστέλλονται στον υπεύθυνο παρακολούθησης του προγράμματος.

Στόχος όπως εξήγησε ο κ. Λυμπεράτος, είναι το φθινόπωρο όλα τα σχολεία του Δήμου Χαλανδρίου να διαθέτουν κομποστοποιητή, ώστε παράλληλα με τους τρεις κάδους ανακύκλωσης για πλαστικό, χαρτί και μέταλλα, που έχουν τοποθετηθεί στα σχολεία για διαχωρισμό να γίνεται ανακύκλωση και των οργανικών απορριμμάτων. Ομάδα εθελοντών θα ενημερώσει σχετικά με τη διαδικασία και τα οφέλη της κομποστοποίησης όλες τις σχολικές τάξεις, ενώ τον Ιούνιο που ξεκινάει επίσημα το πρόγραμμα θα τοποθετηθούν 360 κάδοι κομποστοποίησης στον Δήμο Χαλανδρίου.

Δείτε όλα τα σχόλια