Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.9°C
3 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
14 °C
11.3°C16.6°C
1 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C28.2°C
6 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
28 °C
26.1°C27.8°C
6 BF 26%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.0°C
4 BF 94%
ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ / Δηλητήριο στα έδρανα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ / Δηλητήριο στα έδρανα

Ύπουλα χτυπήματα, χυδαίες βρισιές, κραυγές, ακόμη και “Hail Hitler”. Ή αλλιώς τα έργα και οι ημέρες της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο. Μπορεί η οργάνωση να μη νιώθει την ίδια άνεση που νιώθει σε σκοτεινά στενά του κέντρου της Αθήνας, όμως φροντίζει κάθε χρόνο από τότε που εκλέχθηκε να προκαλεί αρρυθμία εκεί όπου χτυπά η καρδιά της δημοκρατίας. Με αφορμή την επίθεση σε βάρος του Νίκου Δένδια, παρουσιάζουμε χρονολόγιο με επεισόδια των χρυσαυγιτών στη Βουλή.

5.10.2012: Χρυσαυγίτες βουλευτές βρίζουν τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μανιάτη. Ο Ηλίας Κασιδιάρης επιτίθεται στον Ευάγγελο Βενιζέλο για τη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ και, αναφερόμενος στον Γιώργο Παπανδρέου, λέει ότι "Είναι 25% Έλληνας". Για συμπεριφορά ταγμάτων εφόδων κάνει λόγο ο Γ. Μανιάτης. Οι χρυσαυγίτες βουλευτές εξοργίζονται, σηκώνονται όρθιοι και φωνάζουν: «Κύριε Μανιάτη, πάμε μαζί στην Αργολίδα που θα σας πάρουν με τα πορτοκάλια».

17.5.2013: Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος βρίζει το κοινοβούλιο και ειρωνεύεται τον Αλέξη Τσίπρα. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δραγασάκης, μετά από προειδοποιήσεις να σταματήσουν οι φωνές και οι βρισιές από τους χρυσαυγίτες, καλεί τον φρούραρχο της Βουλής και ενεργοποιεί για πρώτη φορά στην ιστορία της Βουλής το άρθρο 80 του Κανονισμού που προβλέπει πρόταση μομφής για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά. Οι χρυσαυγίτες αποχωρούν, κάποιοι από αυτούς φωνάζοντας "Heil Hitler".

12.6.2013: Αντιπαράθεση Χρυσής Αυγής και Νέας Δημοκρατίας στη συζήτηση για την άρση βουλευτικής ασυλίας των Ρένα Δούρου και Λιάνας Κανέλλη. Φραστικό επεισόδιο μεταξύ του Ηλ. Κασιδιάρη και του προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

4.6.2014: Έντονη διαμάχη μεταξύ του ανεξάρτητου βουλευτή Πέτρου Τατσόπουλου και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Ο χρυσαυγίτης βουλευτής Νίκος Μίχος σηκώνεται από τη θέση του και κατευθύνεται με απειλητική διάθεση προς τον Π. Τατσόπουλο. Ο Ηλ. Κασιδιάρης τον συγκρατεί, ενώ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πύρρος Δήμας του κάνει νόημα να σταματήσει και να κάνει πίσω.

10.12.2014: Ύπουλη και απρόκλητη επίθεση στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Πύρρο Δήμα από τον Νίκο Μίχο στο περιθώριο της ψήφισης της τροπολογίας για τον Νίκο Ρωμανό. Ο Ν. Μίχος τον χτύπησε την ώρα που είχε γυρισμένη πλάτη.

29.12.2014: Η βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια φτύνει τον πρώην χρυσαυγίτη Στάθη Μπούκουρα που είχε ψηφίσει λίγο πριν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Σταύρο Δήμα. Ο Β. Κικίλιας αποτρέπει επίθεση χρυσαυγίτη βουλευτή προς τον Ν. Δένδια.

10.6.2015: Ο Ηλ. Παναγιώταρος καθυβρίζει τον συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ Σωτήρη Πουλικόγιαννη, θύμα των ταγμάτων της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, τον οποίο χαρακτηρίζει "μοδίστρα" και "τραμπούκο". Λογομαχούν ο χρυσαυγίτης Ηλίας Παναγιώταρος και ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης.

15.10.2015: Ο χρυσαυγίτης Γ. Λαγός χαρακτηρίζει τους βουλευτές του ΚΚΕ τσιράκια του συστήματος και κάνει λόγο για σκάνδαλα της Siemens και "βρόμικο" '89. Ο βουλευτής Νίκος Καραθανασόπουλος του ΚΚΕ απαντά ότι η Siemens χρηματοδοτούσε τον Χίτλερ. Οι χρυσαυγίτες ωρύονται. Στην αίθουσα μπαίνει και παραμένει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός, που ζητάει από τον Γ. Λαγό να φύγει και του λέει "Δεν σας φοβόμαστε".

8.5.2016: Φραστικό επεισόδιο μεταξύ του υπουργού Περιβάλλοντος Πάνου Σκουρλέτη και του χρυσαυγίτη Χρήστου Παππά στη συνεδρίαση για το ασφαλιστικό. "Εσείς οι ίδιοι ενέχεστε σε δολοφονίες, σας γνωρίζει καλά ο λαός” απαντά ο Π. Σκουρλέτης στις βρισιές. Ο Γ. Λαγός συνεχίζει και αποβάλλεται από τη Βουλή.

14.5.2017: Ο Ηλίας Κασιδιάρης χτυπάει τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νίκο Δένδια επειδή πέρασε από μπροστά του ενώ μιλούσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL