Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C25.1°C
4 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.5°C20.1°C
4 BF 44%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.2°C21.0°C
4 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C22.2°C
5 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.2°C21.9°C
3 BF 26%
Βιαιοπραγία Τζήμερου κατά στελέχους του ΚΚΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βιαιοπραγία Τζήμερου κατά στελέχους του ΚΚΕ

Εικόνες από το στούντιο του ΑΝΤ1, όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης σήκωνε το χέρι του για να χτυπήσει τη Λιάνα Κανέλλη και έριχνε ένα ποτήρι νερό στη Ρένα Δούρου, θύμισε η χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

Ήταν η στιγμή που ο περιφερειακός σύμβουλος Θάνος Τζήμερος, πρόεδρος της κίνησης “Δημιουργία, ξανά!” χτύπησε την Αλεξάνδρα Μπαλού, περιφερειακή σύμβουλο του ΚΚΕ, και έσπρωξε άλλο ένα μέλος του κόμματος. Το επεισόδιο συνέβη ύστερα από διαμαρτυρία της Αλ. Μπαλού και συντρόφων της για το γεγονός ότι ο Θ. Τζήμερος έσκιζε ξανά αφίσες που καλούσαν σε κινητοποιήσεις.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που απέβαλε τον Θ. Τζήμερο από τη συνεδρίαση, με τον ίδιο κατά την αποχώρησή του να συνεχίζει να σκίζει αφίσες σε έξαλλη κατάσταση.

Αμετανόητος και προκλητικός εμφανίστηκε αργότερα ο Θ. Τζήμερος με δηλώσεις του στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. “Ο δημόσιος χώρος είναι πεδίο όλων μας και όχι κομματικών, είναι πάγια θέση μου και έκανα αυτό που κάνω πάντα, ξεκόλλησα τις αφίσες, τις πέταξα και κάθισα στη θέση μου. [...] Σε λίγο ήρθε μια ομάδα στελεχών του ΚΚΕ, μεταξύ των οποίων και η Μπαλού. Σηκώθηκα και τους απώθησα. Κανέναν δεν χαστούκισα, κανέναν δεν γρονθοκόπησα. Τον πρώτο που ήρθε και με προπηλάκιζε και με χτυπούσε τον έσπρωξα πολύ δυνατά, όντως. Τώρα, αν ήταν μέσα και η Μπαλού, δεν το ξέρω».

"Δειλία να μην παραδέχεται ότι με χτύπησε, το είδαν όλοι ότι με χτύπησε κανονικά" δήλωσε αργότερα η Αλεξάνδρα Μπαλού. Τόνισε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Θ. Τζήμερος σκίζει αφίσες που καλούν σε κινητοποιήσεις και αυτό αποδεικνύει ότι "είναι εχθρός κάθε λαϊκού αγώνα των εργαζομένων".

Στη συνέχεια τόνισε ότι "αυτά τα φαινόμενα απαντώνται με τη συμμετοχή των εργαζομένων στους αγώνες, γιατί Τζήμεροι υπάρχουν πολλοί, πολλοί που προσπαθούν να τρομοκρατήσουν και να εμποδίσουν αγώνες και την ελεύθερη έκφραση. Γι' αυτό επιτρέψτε μου να καλέσω τους εργαζόμενους στις 17 του μήνα να έχουν μαζική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση". Η Α. Μπαλού χαρακτήρισε επίσης τον Θ. Τζήμερο "υστερικό φασιστοειδές".

Έντονη και άμεση ήταν η αντίδραση του ΚΚΕ. Στην ανακοίνωσή του ανέφερε μεταξύ άλλων: "Πρόκειται για έναν σεσημασμένο, υστερικό εχθρό των αγώνων του λαού, ο οποίος κατ’ επανάληψη προκαλεί, δημιουργεί επεισόδια και εκφράζει το μίσος του απέναντι στο εργατικό - λαϊκό κίνημα".

Τη βιαιοπραγία καταδίκασε και ο ΣΥΡΙΖΑ: "Ο κ. Τζήμερος δεν είναι γραφικός, είναι επικίνδυνος. Είναι αυτονόητη η απερίφραστη καταδίκη τέτοιου είδους φασιστικών συμπεριφορών".

Την ενέργεια καταδίκασε και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, που δήλωσε: "Καμία αιτιολογία δεν υπάρχει για ενέργειες εκφασισμού της δημόσιας ζωής". Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος, που ανέδειξε μέσω αναρτήσεων στο Twitter το θέμα, χαρακτήρισε "επικίνδυνο" τον Θ. Τζήμερο. Αντίθετα η παράταξη του Γ. Σγουρού (ΠΑΣΟΚ) αποχώρησε από την αίθουσα κρατώντας ίσες αποστάσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL