Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
18.6°C21.8°C
3 BF 75%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
13.8°C16.2°C
3 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.1°C20.0°C
1 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
29 °C
24.4°C28.8°C
6 BF 24%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C15.7°C
0 BF 94%
ΚΕΔΕ / Πενταετής μεταβατική περίοδος για ανακατασκευή παιδικών σταθμών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΚΕΔΕ / Πενταετής μεταβατική περίοδος για ανακατασκευή παιδικών σταθμών

Πενταετή μεταβατική περίοδο προκειμένου οι πρώην κρατικοί παιδικοί σταθμοί να ανακαινιστούν και να εναρμονιστούν με τις σύγχρονες προδιαγραφές ζητά το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, το οποίο στη χθεσινή συνεδρίασή του κατέθεσε τις παρατηρήσεις του επί του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για τις προϋποθέσεις αδειοδότησης και λειτουργίας τους. Για το θέμα είχε παρέμβει και ο Συνήγορος του Πολίτη, επισημαίνοντας ότι εκκρεμεί η έκδοση Π.Δ. από το 2002, ενώ η τελευταία παράταση έχει λήξει από 31.12.2016, με κίνδυνο απένταξης των δομών από το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής”.

Το σχέδιο του Π.Δ., που εκπονήθηκε από τους συναρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου, περιλαμβάνει τεχνικές προδιαγραφές για τα κτήρια που θα φιλοξενήσουν παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Επίσης, ορίζει ότι οι βρεφικοί σταθμοί φιλοξενούν βρέφη από 6 μηνών έως 2,5 ετών, ενώ οι παιδικοί σταθμοί φιλοξενούν νήπια από 2,5 ετών μέχρι την εγγραφή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση στα Νηπιαγωγεία. Αυτό που επισήμαναν οι αιρετοί είναι πως πρέπει να υπάρχει σαφής προσδιορισμός της ηλικίας, προκειμένου να μην υπάρξει εμπλοκή σε περίπτωση εφαρμογής της εξαγγελίας του Γαβρόγλου για ένταξη των προνηπίων (σ.σ.: παιδιά 4 ετών) στα Νηπιαγωγεία. Άλλωστε, η ΚΕΔΕ εκφράζει την αντίθεσή της στην εξαγγελία Γαβρόγλου χαρακτηρίζοντάς τη “μη υλοποιήσιμη”, αφού “δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες υποδομές για νέα Νηπιαγωγεία”.

Η ΚΕΔΕ προέταξε το ζήτημα της δυναμικότητας του παιδικού σταθμού, υποστηρίζοντας ότι “σε περίπτωση που αυτή δεν προκύπτει από το ΦΕΚ σύστασης του νομικού προσώπου λειτουργίας, η δυναμικότητα να διαπιστώνεται ή από τον κανονισμό λειτουργίας της δομής ή από τη σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ή από απόφαση του Δ.Σ. του νομικού προσώπου στο οποίο υπάγεται η δομή”. Τέθηκε, επίσης το αίτημα για δυνατότητα φιλοξενίας βρεφών από 2 μηνών και όχι από 6 μηνών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL