Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.5°C
4 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C21.0°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.9°C
3 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
6 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 45%
Στη Θεσσαλονίκη η ειρηνική πορεία προς το Χαλέπι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στη Θεσσαλονίκη η ειρηνική πορεία προς το Χαλέπι

Οι περίπου 30 ακτιβιστές που πραγματοποιούν την ειρηνική πορεία προς το Χαλέπι, διασχίζοντας οκτώ χώρες της Ευρώπης, έφτασαν χθες στη Θεσσαλονίκη, έχοντας ήδη περπατήσει 2.500 χιλιόμετρα. Στόχος τους, να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα για το τέλος του πολέμου στη Συρία και να ευαισθητοποιήσουν τους λαούς για αυτά που συμβαίνουν στην πολύπαθη αυτή χώρα.

Ανάμεσα στους ακτιβιστές είναι και η Πολωνή Άννα Άλμποθ, που εμπνεύστηκε αυτήν την ηχηρή διαμαρτυρία για τον πόλεμο στη Συρία. «Δεν είμαστε τίποτα το ιδιαίτερο, είμαστε απλοί άνθρωποι που αποφάσισαν να κάνουν κάτι γι' αυτό που πιστεύουν» δήλωσε χθες και δεν έκρυψε τις δυσκολίες του εγχειρήματος. Η ίδια άφησε πίσω της τα μικρά παιδιά της. «Τους εξήγησα γιατί κάνω αυτό που κάνω και έτσι προσπάθησα να τους δείξω ότι είναι σημαντικό να αγωνίζεσαι για αυτό που πιστεύεις» είπε.

Η πορεία προς το Χαλέπι ξεκίνησε από το αεροδρόμιο του Βερολίνου πριν από σχεδόν τέσσερις μήνες, πριν φθάσει, χθες, στη Θεσσαλονίκη. Όλο αυτό το διάστημα οι ακτιβιστές περπατάνε περίπου 30 χιλ. την ημέρα και διανυκτερεύουν είτε σε σπίτια Σύρων προσφύγων είτε κάτω από τέντες, σε κάστρα, σε σχολεία, κ.λπ. Στη Θεσσαλονίκη θα παραμείνουν για μία εβδομάδα και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα για να διασχίσουν στη συνέχεια την Τουρκία και υπολογίζουν ότι θα φτάσουν στον προορισμό τους, στο Χαλέπι, έως το τέλος του καλοκαιριού. Κατά την παραμονή τους στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιήσουν διάφορες εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών για τον πόλεμο στη Συρία, αλλά και για την ανάγκη αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, καθώς και πορείες στους δρόμους της πόλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL