Live τώρα    
11°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
9.6°C12.3°C
3 BF 81%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.9°C12.6°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.3°C
2 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C15.4°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.8°C
2 BF 82%
Δύσκολη η κατάσταση στον αθλητικό σύλλογο "Νηρέας Χαλανδρίου"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δύσκολη η κατάσταση στον αθλητικό σύλλογο "Νηρέας Χαλανδρίου"

Σκούρα τα πράγματα για τον αθλητικό σύλλογο Νηρέας Χαλανδρίου, καθώς, μετά την αποκάλυψη της “Α” ότι έτυχε ευνοϊκής μεταχείρισης ως προς τη μίσθωση του κολυμβητηρίου της Πεντέλης, σε αμήχανη θέση βρέθηκε ο πρόεδρος του Δ.Σ. Δημ. Γιακουμάτος, αδελφός του γνωστού βουλευτή της Ν.Δ., ο οποίος αναγκάστηκε να ακυρώσει τη συμφωνία με τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Πεντέλης.

Η “συμφωνία” του Νηρέα Χαλανδρίου με τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Πεντέλης αφορούσε τη χρήση του δημοτικού κολυμβητηρίου για 10 ώρες εβδομαδιαίως, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9 μ.μ. έως τις 11 μ.μ. και όσες ώρες επιθυμεί το σαββατοκύριακο. Πρόκειται για επέκταση του ωραρίου του κολυμβητηρίου πέραν του συμβατικού με προνομιακούς όρους μίσθωσης, καθώς ο Νηρέας Χαλανδρίου θα είχε δυνατότητα να εκμεταλλεύεται τις δύο πισίνες του κολυμβητηρίου και όχι συγκεκριμένους διαδρόμους. Το δε μέσο κόστος για τον Νηρέα Χαλανδρίου θα περιοριζόταν σε λιγότερα από 6 ευρώ ανά ώρα, τη στιγμή που στο ΟΑΚΑ, για έναν διάδρομο κολύμβησης, το μέσο κόστος είναι 10 ευρώ ανά ώρα.

Μετά την αποκάλυψη της “Α” ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Νηρέα Χαλανδρίου Δημ. Γιακουμάτος μας ενημέρωσε ότι τελικώς “δεν θα υπογράψει τη σύμβαση με τον Οργανισμό Άθλησης του Δήμου Πεντέλης για το κολυμβητήριο γιατί δεν τον βολεύουν οι ώρες”.

Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι “δεν πρόκειται για δώρο” προς όφελός του, καθώς το τίμημα ανέρχεται σε 45 ευρώ ανά άτομο τον μήνα, αποκρύπτοντας ότι πρόκειται για ενοικίαση και των δυο πισίνων των κολυμβητηρίων, ενώ, όπως είπε, η προηγούμενη διοίκηση του Οργανισμού χρέωνε με 20 ευρώ ανά άτομο για τη χρήση διαδρόμου και όχι ολόκληρης της πισίνας. Αντέταξε μάλιστα, ότι για την ενοικίαση του 1/4 της πισίνας του ΟΑΚΑ πληρώνει 450 ευρώ τον μήνα.

Ωστόσο ο κ. Γιακουμάτος απέφυγε να αναφέρει ότι εκκρεμεί έξωση του αθλητικού συλλόγου από το ΟΑΚΑ λόγω οφειλών που ξεπερνούν τα 300.000 ευρώ. Όπως πληροφορούμαστε, το Δ.Σ. του ΟΑΚΑ στη συνεδρίασή του στις αρχές Μαρτίου αποφάσισε να καταθέσει στο αρμόδιο δικαστήριο διαταγή πληρωμής εις βάρος του Νηρέα Χαλανδρίου για οφειλές 335.000 ευρώ για την περίοδο 2014-2017.

Επίσης το Δ.Σ. του ΟΑΚΑ αποφάσισε να καταγγείλει τη σύμβαση με τον αθλητικό σύλλογο, που θα συνοδευτεί με έξωσή του από τις εγκαταστάσεις, η οποία θα ενεργοποιηθεί την 30η Ιουνίου του τρέχοντος έτους. Ως εκ τούτου ο Νηρέας Χαλανδρίου δεν θα στεγάζει τη δραστηριότητά του στο ΟΑΚΑ για τη ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Παράλληλα, ο Νηρέας Χαλανδρίου οφείλει μισθώματα και στον Δήμο Χαλανδρίου. Όπως πληροφορούμαστε για την περίοδο 2001-2012 ο αθλητικός σύλλογος είχε οφειλές ύψους 220.000 ευρώ. Το 2013 βεβαιώθηκε στον Νηρέας Χαλανδρίου το 40% των οφειλών του ήτοι 88.000 ευρώ. Παρότι ο αθλητικός σύλλογος έκανε διακανονισμό μέχρι σήμερα έχει πληρώσει ελάχιστα, περί τα 6.000 ευρώ, αναμένοντας την τελεσιδικία της προσφυγής του, αμφισβητώντας τη βεβαιωμένη οφειλή. Μέχρι σήμερα, όπως πληροφορούμαστε, χρωστάει στον Δήμο Χαλανδρίου μισθώματα που ξεπερνούν τα 100.000 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL