Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Τέσσερις ειρηνικές πορείες και συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τέσσερις ειρηνικές πορείες και συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη

Ειρηνικές ήταν οι τέσσερις συγκεντρώσεις και οι πορείες που έγιναν στη Θεσσαλονίκη για την Εργατική Πρωτομαγιά, ωστόσο χαρακτηρίστηκαν από τη μικρή συμμετοχή των πολιτών.

Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ έγινε μπροστά από το ΕΚΘ και ήταν η μικρότερη από τις άλλες δύο που πραγματοποιήθηκαν την ίδια ώρα. Εξ αυτού του λόγου αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη πορεία προς το ΥΜΑΘ και η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με την κατάθεση στεφανιών στο μνημείο του Καπνεργάτη, που έχει μεταφερθεί στο παρκάκι μπροστά από το ΕΚΘ. Το “παρών” στη συγκέντρωση των συνδικάτων, πέρα από συνδικαλιστές, έδωσαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλυψώ Γούλα, ο πρόεδρος της ΠΕΔΚ Κυρίζογλου κ.ά.

Μερικές εκατοντάδες μέτρα πιο μακριά, μπροστά από το άγαλμα Βενιζέλου στην Αριστοτέλους, το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε τη δική του ξεχωριστή συγκέντρωση, η οποία με περίπου 2.500 άτομα, ήταν και η πιο μαζική, ενώ στη συνέχεια η πορεία που πραγματοποίησαν οι συγκεντρωμένοι κατέληξε στη συμβολή των δρόμων Εγνατίας και Βενιζέλου, εκεί όπου βρισκόταν αρχικά το μνημείο του Καπνεργάτη του τιμώντας την απεργία την Πρωτομαγιά του ’36. Η τρίτη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην Καμάρα, από πρωτοβάθμια σωματεία και δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, στην οποία συμμετείχαν περίπου 700 άτομα, ενώ στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Αγίας Σοφίας πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση που κάλεσε η ΛΑΕ και η ΟΚΔΕ και στην οποία συμμετείχαν περίπου 150 άτομα.

Το κίνημα SOS Χαλκιδική τίμησε την Εργατική Πρωτομαγιά με πορεία στο όρος Κάκαβο και συγκεκριμένα στην περιοχή Τσικάρα, όπου η Ελληνικός Χρυσός πραγματοποιεί εργασίες με γεωτρύπανo. “Aπό το 2007, οι κάτοικοι της Χαλκιδικής που αντιτίθενται στα εξορυκτικά σχέδια της Eldorado Gold γιορτάζουν την Πρωτομαγιά στις Σκουριές. Εδώ και μια δεκαετία, η Πρωτομαγιά είναι για εμάς συνυφασμένη με τον αγώνα για τη σωτηρία του βουνού μας από τα νύχια της εταιρείας. Φέτος η εταιρεία άνοιξε ένα καινούργιο μέτωπο, τρυπώντας μια ανέγγιχτη μέχρι σήμερα περιοχή του Κακάβου. Η Πρωτομαγιά φέτος, δεν θα μπορούσε να είναι παρά μόνο στην Τσικάρα» ανέφεραν τα μέλη του κινήματος στο κάλεσμά τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL