Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C17.6°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C14.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.9°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 81%
Θεσσαλονίκη: / Θεσσαλονίκη: Αθώος ο Β. Παπαγεωργόπουλος, στη φυλακή η διαχειρίστρια της παγίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θεσσαλονίκη: / Θεσσαλονίκη: Αθώος ο Β. Παπαγεωργόπουλος, στη φυλακή η διαχειρίστρια της παγίας

Ομόφωνα αθώος κηρύχθηκε χθες από το δικαστήριο ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος για την υπόθεση του ελλείμματος της παγίας προκαταβολής του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ στη φυλακή οδηγήθηκε μόνο η υπάλληλος που διαχειριζόταν τον συγκεκριμένο λογαριασμό.

Συγκεκριμένα, το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης έκρινε αθώο τον πρώην δήμαρχο, διότι σύμφωνα με την απόφασή του δεν προέκυψε εις βάρος του κανένα επιβαρυντικό στοιχείο για τις αποδιδόμενες κατηγορίες. Το δικαστήριο διαπίστωσε ότι ο Β. Παπαγεωργόπουλος φέρει ενδεχομένως κάποια ευθύνη για την πλημμελή διαδικασία που ακολουθήθηκε για τη διαχείριση του λογαριασμού της παγίας καταβολής και για την κακή εικόνα του δήμου στα οικονομικά, ωστόσο τέτοιες κατηγορίες δεν του απαγγέλθηκαν.

Μαζί με τον Β. Παπαγεωργόπουλο αθωώθηκαν και όλοι οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι για την υπόθεση, ανάμεσά τους πρώην αντιδήμαρχοι (Αναστάσιος Γερογιάννης, Μιχάλης Ζορπίδης, Θόδωρος Αθανάσαρος) και ο πρώην γενικός γραμματέας και στενός συνεργάτης του Β. Παπαγεωργόπουλου Μιχ. Λεμούσιας, πλην μίας υπαλλήλου. Η τελευταία, ως διαχειρίστρια του λογαριασμού της παγίας αντικαταβολής, καταδικάστηκε σε 15 χρόνια κάθειρξη διότι κρίθηκε ένοχη για απιστία, με την επιβαρυντική διάταξη της «επί μακρόν τέλεσης του αδικήματος». Μάλιστα, το δικαστήριο δεν δέχτηκε η ποινή της να έχει αναστέλλουσα δύναμη μέχρι να εκδικαστεί η έφεση που άσκησε κατά της απόφασης και έτσι οδηγήθηκε στη φυλακή. Ο Β. Παπαγεωργόπουλος, αποχωρώντας από το δικαστήριο, δεν θέλησε να σχολιάσει την απόφαση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL