Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.8°C
1 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.8°C13.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.3°C
0 BF 81%
Σήμερα στην Ζάκυνθο ο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης για να βρεθεί λύση με τα απορρίμματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σήμερα στην Ζάκυνθο ο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης για να βρεθεί λύση με τα απορρίμματα

Στη Ζάκυνθο μεταβαίνει σήμερα ο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Διον. Παναγιωτόπουλος προκειμένου να βρεθεί άμεση λύση στο ζήτημα της αποκομιδής απορριμμάτων της Ζακύνθου, που από τον Νοέμβριο και μετά παραμένουν στοιβαγμένα στους δρόμους του νησιού προκαλώντας κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες υπό τον υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη.

Σήμερα ο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο του νησιού Π. Κολοκοτσά, καθώς ο τελευταίος αθέτησε την δέσμευσή του ώστε την 30ή Μαρτίου να έχει ξεκινήσει η αποκομιδή απορριμμάτων. Ταυτόχρονα θα υπάρξει συντονισμός με τη Διεύθυνση Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, με τον αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου Λευτέρη Νιοτόπουλο και εκπροσώπους του Φορέα Διαχείρισης Αποβλήτων του νησιού, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η αποκομιδή.

Σκοπός είναι άμεσα να ξεκινήσει η δεματοποίηση των τόνων απορριμμάτων στην θέση Σκοπός, όπου επί χρόνια λειτουργούσε παράνομα η χωματερή. Στη συνέχεια τα δεματοποιημένα απορρίμματα θα μεταφερθούν στη θέση Λίβας, όπου πρόκειται να λειτουργήσει η ενδιάμεση λύση στη διαχείριση απορριμμάτων, καθώς έχει δοθεί σχετική περιβαλλοντική άδεια, αλλά και έχει αναδειχθεί ο ανάδοχος που θα εγκαταστήσει τα μηχανήματα διαλογής των απορριμμάτων.

Στη θέση Λίβας πρόκειται να λειτουργήσει και η οριστική λύση διαχείρισης απορριμμάτων της Ζακύνθου όταν ολοκληρωθεί η ένταξη του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL