Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Π. Σκουρλέτης: Πολιτικές σκοπιμότητες δημάρχων εις βάρος των συμβασιούχων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π. Σκουρλέτης: Πολιτικές σκοπιμότητες δημάρχων εις βάρος των συμβασιούχων

Αιχμές κατά του Ελεγκτικού Συνεδρίου ότι κρίνει με δύο μέτρα και δύο σταθμά ίδιες περιπτώσεις συμβασιούχων στους δήμους, αλλά κυρίως κατά των δημάρχων για πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη εργαζομένων, άφησε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σε παρέμβασή του στη Βουλή. Παράλληλα επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα καταθέσει δημόσια πρόταση επίλυσης του προβλήματος ζητώντας τη συναίνεση των κομμάτων.

"Είμαστε σε διαδικασία συγκεκριμένης πρότασης, που θα την παρουσιάσουμε σε όλα τα κόμματα της Βουλής, ώστε να εξορθολογίσουμε την κατάσταση" είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου.

"Δεν σας κρύβω ότι διαβλέπω στη στάση ορισμένων αιρετών πολιτική σκοπιμότητα. Προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα πολιτικό κλίμα αναστάτωσης εις βάρος των εργαζομένων. Ελπίζω με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου κανείς εργαζόμενος να μην χάσει την δουλειά του" υπογράμμισε ο Π. Σκουρλέτης.

Αναφερόμενος στη στάση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ο υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε ότι "έχουμε μία διαφορετική αντιμετώπιση για τις ίδιες περιπτώσεις. Άρα εδώ κάτι δεν πάει καλά. Αυτό πρέπει να το απαντήσει πρώτα απ’ όλα το Ελεγκτικό Συνέδριο, που είναι σε διαδικασία σύγκλησης της ολομέλειάς του".

"Η παράταση των συμβάσεων των εργαζόμενων έως το τέλος του 2017 ήταν πράξη ανάγκης για λόγους δημοσίου συμφέροντος. Η άρνηση να πληρωθούν δεν σχετίζεται με το ότι κάποιοι συμπλήρωσαν το 24μηνο" σημείωσε ο Π. Σκουρλέτης και πρόσθεσε ότι "εμείς προβήκαμε και σε νομοθετική ρύθμιση, με την οποία δίναμε τη δυνατότητα στους δήμους να πληρώσουν όχι μόνο από τους πόρους για τα αντισταθμιστικά, που ορισμένοι έλεγαν ότι δεν επαρκούσαν, αλλά και από άλλους πόρους. Και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έχει επιστήσει στους δήμους ότι δεν μπορούν να εφαρμόζουν κατά βούληση τους νόμους".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL