Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
8.6°C15.2°C
1 BF 88%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
8.5°C13.0°C
1 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
9 °C
8.8°C12.5°C
3 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
6 °C
5.9°C9.1°C
0 BF 100%
"Γαλάζια" δωράκια σε κολυμβητικές πισίνες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Γαλάζια" δωράκια σε κολυμβητικές πισίνες

Δωράκια φαίνεται πως ανταλλάσσει ο δήμαρχος Πεντέλης Δημ. Στεργίου - Καψάλης με τον πρόεδρο του κολυμβητικού συλλόγου Νηρέας Χαλανδρίου Δημ. Γιακουμάτο, καθώς ο τελευταίος τυγχάνει ευνοϊκής μεταχείρισης. Έτσι, από τις αρχές Απριλίου έως την 31η Ιουλίου του τρέχοντος έτος θα έχει τη δυνατότητα να προπονεί τους αθλητές του συλλόγου Νηρέας Χαλανδρίου στις εγκαταστάσεις του δημοτικού κολυμβητηρίου της Πεντέλης με ιδιαιτέρως προνομιακή τιμή χρήσης.

Την ώρα που στο ΟΑΚΑ οι αθλητικοί σύλλογοι κολύμβησης ενοικιάζουν σε μηνιαία βάση έναντι 320 ευρώ συν ΦΠΑ τον ένα διάδρομο της πισίνας για μία ώρα ανά ημέρα (απογευματινές ώρες) σε εξαήμερη βάση, ο Νηρέας Χαλανδρίου έκλεισε “συμφωνία” για 600 ευρώ για ολόκληρη την εγκατάσταση του Κολυμβητηρίου Μελισσίων (δύο πισίνες) για 10 ώρες από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9 μ.μ. έως τις 11 μ.μ., και όσες ώρες επιθυμεί το σαββατοκύριακο.

Με απλούς υπολογισμούς, η χρήση του Κολυμβητηρίου Μελισσίων θα κοστίσει στον Νηρέα Χαλανδρίου λιγότερα από 6 ευρώ ανά ώρα, τη στιγμή που στο ΟΑΚΑ, για έναν διάδρομο κολύμβησης, το μέσο κόστος είναι 10 ευρώ ανά ώρα.

Η “συμφωνία” έρχεται να συνδυαστεί με τον προηγηθέντα αποκλεισμό τοπικού συλλόγου κολύμβησης, ο οποίος, μία ημέρα πριν από την έγκριση της συμφωνίας με τον Νηρέα Χαλανδρίου, ζήτησε από τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Πεντέλης τη χρήση του δημοτικού κολυμβητηρίου από για 10 ώρες από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9 μ.μ. έως τις 11 μ.μ. και για τρεις ώρες το Σάββατο.

Η “συμφωνία” πήρε την έγκριση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Πεντέλης και έχει χαρακτηριστικά απευθείας ανάθεσης, καθώς αγνοήθηκε το αίτημα του τοπικού συλλόγου κολύμβησης. “Ακόμη κι αν ήθελε το Δ.Σ. του Οργανισμού και ο δήμαρχος Δημ. Στεργίου - Καψάλης να παραχωρήσουν τις κολυμβητικές εγκαταστάσεις, ας έκαναν διαγωνισμό” σχολιάζουν γνώστες της υπόθεσης, υποστηρίζοντας πως, “αντί ο πρόεδρος του Οργανισμού και το Δ.Σ. να ακολουθήσουν τη νόμιμη διαδικασία, με έκδοση πρόσκλησης για διενέργεια διαγωνισμού, αυτοί προχώρησαν σε απευθείας ανάθεση στον Νηρέα Χαλανδρίου χωρίς να λάβουν υπ’ όψιν την προηγηθείσα αίτηση από τον τοπικό κολυμβητικό σύλλογο”.

Κακές γλώσσες λένε ότι η συμφωνία των δύο πλευρών συνδυάζεται με τις καλές σχέσεις που διατηρεί ο δήμαρχος Δημ. Στεργίου - Καψάλης με τον βουλευτή της Ν.Δ. Γεράσιμο Γιακουμάτο και αδελφό του προέδρου του Νηρέα Χαλανδρίου, ο οποίος φέρεται να διατηρεί οικόπεδο στην Πεντέλη. Ο βουλευτής της Ν.Δ. παρευρέθηκε, μάλιστα, και σε πρόσφατη ημερίδα του Δήμου Πεντέλης, με αντικείμενο τις τροποποιήσεις του νόμου για τους δασικούς χάρτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL