Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.4°C19.8°C
1 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.5°C15.5°C
1 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
17.0°C18.7°C
4 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
24.8°C24.8°C
6 BF 47%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.4°C
0 BF 100%
Άνοδο στην κρουαζιέρα βλέπει για φέτος το υπουργείο Τουρισμού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Άνοδο στην κρουαζιέρα βλέπει για φέτος το υπουργείο Τουρισμού

Τη βεβαιότητα ότι, παρά τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου, φέτος στην Ελλάδα θα προσεγγίσουν περισσότερα και μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια αυξάνοντας τον αριθμό των επισκεπτών, εξέφρασε χθες η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά κατά την τρίτη κατά σειρά συνεδρίαση της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής για την Κρουαζιέρα υπό τον υπουργό Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλή.

Η υπουργός μετέφερε την ενημέρωση που είχε από τους εκπροσώπους των διεθνών ομίλων κρουαζιέρας στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης Seatrade Cruise Global, που διεξήχθη στη Φλόριντα των ΗΠΑ τον περασμένο Μάρτιο. “Η Ελλάδα, λόγω των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων και του μεγάλου αριθμού λιμανιών και επιλογών, αποτελεί στρατηγική επιλογή των κορυφαίων εταιρειών κρουαζιέρας, όμως οι τεράστιες αυτές δυνατότητες ουδέποτε είχαν αξιοποιηθεί τα προηγούμενα χρόνια” σημείωσε η υπουργός.

Η υπουργός κατέθεσε τις προτάσεις της για τη στρατηγική ανάπτυξης της κρουαζιέρας στη χώρα, δίνοντας, ταυτόχρονα, έμφαση και στην αναβάθμιση των υποδομών, πράγμα που “μπορεί να αποφέρει μακροπρόθεσμα οφέλη για την ελληνική τουριστική βιομηχανία”, όπως χαρακτηριστικά είπε.

“Η λογική πάντα σε αυτά τα ζητήματα είναι ότι ‘υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές’. Άρα οι δικές μας πορτοκαλιές πρέπει να είναι περιποιημένες και καλύτερες των άλλων”, είπε σχηματικά ο Π. Κουρουμπλής, υπογραμμίζοντας την ανάγκη “να εφαρμοστούν πολιτικές που έχει ανάγκη η χώρα”, αξιοποιώντας στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, που είναι το φυσικό κάλλος της, η απαράμιλλη φιλοξενία του ελληνικού λαού, η ασφάλεια και η σταθερότητα που έχει η χώρα”. “Όλα αυτά είναι σήμερα δεδομένα, αλλά είναι και προϋποθέσεις για όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε επένδυση στην κρουαζιέρα, αλλά και να κάνουν μια κρουαζιέρα. Λαμβάνουμε υπόψη τη συμβολή του καθενός” κατέληξε ο κ. Κουρουμπλής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL