Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
"Να ξέρεις εδω κουμάντο κάνουν οι ναζί"!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Να ξέρεις εδω κουμάντο κάνουν οι ναζί"!

Ανατριχιαστικές ομοιότητες με την πρόσφατη κτηνώδη επίθεση στον φοιτητή Αλέξη Λάζαρη από χρυσαυγίτικο τάγμα εφόδου ανέδειξε η χθεσινή κατάθεση στη δίκη της Χρυσής Αυγής, που έδωσε ο πατέρας ενός άλλου νεαρού, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε άγρια από χρυσαυγίτες στην Πάτρα τον Αύγουστο του 2013. Μια κατάθεση που επιβεβαίωσε ενώπιον του δικαστηρίου ότι τα τάγματα εφόδου λειτουργούν ως μια καλοκουρδισμένη και άριστα συντονισμένη μηχανή που πάντα, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο σαρώνει στο πέρασμά της ό,τι δεν της αρέσει...

"Τον έριξαν κάτω και τον κλωτσούσαν στο πρόσωπο, στο σώμα με κλωτσιές και γροθιές, λόγω της αμφίεσής του, τα ρούχα, τα μαλλιά. Του έλεγαν δώσε μας την ταυτότητά σου', εκείνος έλεγε 'δεν έχω', 'μη με τρελαίνεις τώρα', του απαντούσε ένας. Ο γιος μου είχε μακριά μαλλιά, κοτσίδα, σκουλαρίκια και ήταν μελαμψός. Για να το πω απλά, έκριναν πως δεν ήταν της αρεσκείας τους δεν τους άρεσε η φάτσα του. Το είδαμε και πρόσφατα αυτό με τον ξυλοδαρμό του φοιτητή. Τον χτυπούσαν στα πλευρά, στο πρόσωπο και στα πόδια. Μάλιστα ένας απ' αυτούς του είπε να ξέρεις εδώ κουμάντο κάνουν οι ναζί".

Τη συγκλονιστική περιγραφή έκανε στο Τριμελές Εφετείο ο Στάθης Αντίοχος, πατέρας του Χρήστου που χωρίς λόγο δέχτηκε την επίθεση των χρυσαυγιτών. Κι όσο ξεδιπλώνονταν η μαρτυρία του τόσο η αίσθηση που επικρατούσε ήταν ότι ακούγονταν η φωνή των γονιών του Λάζαρη:

"Για να πω την αλήθεια φοβόμουνα, για το παιδί μου. Η όλη επίθεση κράτησε ένα λεπτό περίπου, τον παράτησαν κι έφυγαν. Έκτοτε δεν έχει γίνει κάτι άλλο με το παιδί. Υπήρξε ένα ακόμα περιστατικό. Φίλος του γιου μου όταν έμαθε το περιστατικό με τον γιο μου με πήρε τηλέφωνο για να με ρωτήσει τι να κάνει, καθώς και ο ίδιος είχε δεχτεί επίθεση από χρυσαυγίτες, του είχαν σπάσει τα δόντια. Ως δικηγόρος του είπα να το καταγγείλει, το ίδιο κάναμε και ‘μεις. Μου είχε πει φοβόταν. Δεν ξέρω αν το έκανε...".

Ο μάρτυρας είπε ακόμα: "Τον χτύπησαν κάποια άτομα ανεγκέφαλα. Δεν τους άρεσε η φάτσα του. Ήταν Αύγουστος και όπως είναι μελαμψός είχε σκουρύνει κι άλλο. Καταλαβαίνετε... Πήγαμε στο νοσοκομείο, είχε μώλωπες, εκδορές, δεν νοσηλεύτηκε. Την επόμενη μέρα πήγαμε σε ιατροδικαστή. Ο γιος μου δεν προκάλεσε κανέναν ήταν μικρός, ασχολείται με τη μουσική δεν είχε κάποια δράση άλλη. Θέλησα να μάθω ποιοι ήταν αυτοί. Ρωτώντας προσπαθούσα να μάθω, αλλά δεν κατάφερα και πολλά". Ο Στ. Αντίοχος τόνισε επίσης ότι "αυτά τα περιστατικά πρέπει να καταγγέλλονται και να βγαίνουν προς τα έξω. Να ενεργοποιείται και η κοινωνία για να τα αντιμετωπίσει". Η δίκη συνεχίζεται σήμερα στον Κορυδαλλό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL