Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
1ο Συνέδριο Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ / Από τη φάση της ανασυγκρότησης, στη φάση της ανάπτυξης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

1ο Συνέδριο Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ / Από τη φάση της ανασυγκρότησης, στη φάση της ανάπτυξης

Από τη φάση της ανασυγκρότησης, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ θέτει ως στόχο να περάσει στη φάση της ανάπτυξης. Ενάμιση χρόνο μετά τη συνδιάσκεψη, που έθεσε τις αρχές λειτουργίας και οργάνωσης της -μετά τη διάσπαση του Αυγούστου του 2015- Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, το 1ο Συνέδριο της οργάνωσης, που ξεκινάει σήμερα και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, θα επισφραγίσει αυτό το βήμα. Το 1ο Συνέδριο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ είναι ιδρυτικό: η οργάνωση αποφασίζει για τη φυσιογνωμία και το όραμά της, τα μέλη αποφασίζουν τις Θέσεις τους και το Καταστατικό στη βάση των οποίων ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο κοινωνικής παρέμβασης.

Σήμερα, στα μέλη της οργάνωσης θα απευθυνθεί ο γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ιάσονας Σχινάς - Παπαδόπουλος και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Από αύριο θα έχουν σύνεδροι και μέλη δικαίωμα λόγου. Οι εργασίες του συνεδρίου θα είναι κεκλεισμένων των θυρών. Συμβολικά, όπως υποστηρίζουν, έχει νόημα αυτό: Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μια οργάνωση για τα μέσα ενημέρωσης.

"Να γίνουμε η γενιά της δημιουργίας"

“Από χαμένη γενιά, θέλουμε να δημιουργήσουμε τους όρους για να γίνει η γενιά μας γενιά της δημιουργίας” υπογραμμίζουν. Το επίδικο του συνεδρίου είναι για τα μέλη η δυναμική επανεμφάνιση της οργάνωσης στους κοινωνικούς χώρους όπου ζει και εργάζεται η νεολαία. “Η Αριστερά εκτός κοινωνικών χώρων δεν είναι Αριστερά” συμπληρώνουν.

Παιδεία, εργασία και δικαιώματα είναι οι τομείς στους οποίους επικεντρώνονται οι πολιτικές προτεραιότητές τους. Θέλουν να εγκαινιάσουν ένα νέο πλαίσιο άσκησης πολιτικής, πιο προσιτό στην καθημερινότητα των νέων, ένα πλαίσιο που θα καταπιάνεται με τα μικρά, καθημερινά ζητήματα εν όψει των μεγάλων αιτημάτων. Είναι πιο ελκυστικό αυτό; Η απάντηση θα δοθεί την επόμενη μέρα του συνεδρίου, όμως είναι ενδεικτικό ότι για πρώτη φορά συμμετείχε το 85% των μελών στον προσυνεδριακό διάλογο. Χιλιάδες νέοι από όλοι την Ελλάδα έδωσαν το "παρών" στις τοπικές Οργανώσεις Μελών τους. Εξάλλου, όπως λένε από τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, “η ανάπτυξη στις περιφερειακές πόλεις ήταν ραγδαία”.

Ο αριθμός των συνέδρων που θα βρεθούν στο Ελληνικό Μολύβι για την τετραήμερη διαδικασία της είναι ενδεικτικός της μαζικοποίησης της οργάνωσης, που για πρώτη φορά αποφασίζει απουσία πολιτικών αντιπαραθέσεων του παρελθόντος.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι αύριο, επ' αφορμή του συνεδρίου, θα γίνει η πρώτη ετήσια συνάντηση των οργανώσεων νεολαίας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στην Αθήνα. Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ είναι επικεφαλής της δικτύωσής τους. Το βήμα προς τα εμπρός είναι βήμα εξώστρεφες, όπως θέλουν, σε όλα τα επίπεδα. Γι' αυτό απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους νέους να οργανωθούν μαζί τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL