Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.1°C
4 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.9°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
14.0°C14.8°C
1 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.7°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.4°C
2 BF 87%
Απεργία των εργαζομένων στο Κέντρο Υποδοχής στη Μυτιλήνη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απεργία των εργαζομένων στο Κέντρο Υποδοχής στη Μυτιλήνη

Σε 24ωρη απεργία, διεκδικώντας επέκταση των συμβάσεών τους, προχώρησαν την Τετάρτη οι 162 εργαζόμενοι με συμβάσεις κοινωφελούς εργασίας που απασχολούνται στον καταυλισμό της Μόριας, στη Λέσβο.

Όπως δήλωσε στον σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, ο Θεοδόσης Μάκης , εργαζόμενος στον καταυλισμό, «γνωρίζουμε ότι δεν προβλέπεται ανανέωση των συμβάσεων, όμως θα δημιουργηθεί ανθρωπιστικό πρόβλημα στο στρατόπεδο. Δεν θα υπάρχει από τις 12 Απριλίου προσωπικό για σημαντικές λειτουργίες του καταυλισμού».

Την Τετάρτη το πρωί, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την είσοδο του καταυλισμού, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στην αγορά της Μυτιλήνης, παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ και επέδωσαν ψήφισμα στον Δήμο.

Την κινητοποίηση στηρίζουν με ανακοίνωσή τους, το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και άλλα σωματεία εργαζομένων.

Να σημειωθεί, ότι στο hot spot της Μόριας εργάζονται 162 άτομα που προσελήφθησαν με οκτάμηνες συμβάσεις και τα οποία απασχολούνται στην καθαριότητα και στη διανομή φαγητού.

«Με τη λήξη των συμβάσεων ενός τόσο μεγάλου αριθμού εργαζομένων, θα δημιουργηθεί πρόβλημα, κυρίως στις υπηρεσίες καθαριότητας και έχουμε ενημερώσει το αρμόδιο υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής» σημείωσε μιλώντας στον σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, ο διοικητής του κέντρου υποδοχής και καταγραφής της Μόριας, Γιάννης Μπαλμπακάκης.

Κατά τη διάρκεια της παράστασής τους στον Δήμο Λέσβου, οι απεργοί συναντήθηκαν με την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πρόνοιας, Αναστασία Αντωνέλλη, η οποία τους ενημέρωσε για την επιστολή που έστειλε ο δήμαρχος Λέσβου, τόσο στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, όσο και στην αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, με την οποία ζητά παράταση του Προγράμματος Προώθησης Απασχόλησης, μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, σε υπηρεσίες υποδοχής, ασύλου και διαχείρισης προσφυγικών ροών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Απεργούν αύριο οι εργαζόμενοι στον καταυλισμό της Μόριας

«Προσπάθεια για επανάληψη του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στις δομές φιλοξενίας»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL