Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Τροχαίο δυστύχημα με τέσσερις νεκρούς εφήβους στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τροχαίο δυστύχημα με τέσσερις νεκρούς εφήβους στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης

Σοκ έχει προκαλέσει το τροχαίο δυστύχημα στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης στις 3.30 χθες τα ξημερώματα στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τέσσερις έφηβοι, ενώ ακόμη ένας δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή και βρίσκεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο ΑΧΕΠΑ. Για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν το δυστύχημα ζητήθηκε από την εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης η διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, ενώ το μόνο που διαπιστώθηκε είναι ότι το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι νεαροί έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα.

Ο Εύοσμος και το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ της περιοχής, στο οποίο φοιτούσαν οι πέντε νεαροί, βυθίστηκαν στο πένθος. Όλοι μιλούσαν για τους αχώριστους φίλους και γείτονες, για παιδιά που δεν προκαλούσαν με τη συμπεριφορά τους. Οι συμμαθητές τους στη Γ' Λυκείου και οι καθηγητές τους δήλωναν συγκλονισμένοι από την είδηση του θανάτου των τεσσάρων παιδιών και αδυνατούσαν να πιστέψουν ότι δεν θα τα ξαναδούν στο σχολείο.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τα πέντε παιδιά, ηλικίας 17 και 19 χρόνων, επέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο μάρκας Volvo, το οποίο έπεσε με ταχύτητα σε τσιμεντένιο κράσπεδο και στη συνέχεια στο τοιχίο του γηπέδου της ακαδημίας του βετεράνου ποδοσφαιριστή του Άρη Ντίνου Κούη, στη συμβολή των οδών Αναγεννήσεως και Σμύρνης πάνω από την περιφερειακή οδό. Ο δρόμος στον οποίο κινούνταν είναι φαρδύς και ανοιχτός, αλλά συνήθως οι οδηγοί, ειδικά τις ώρες που δεν έχει κίνηση, αναπτύσσουν μεγάλη ταχύτητα. Από τα πρώτα στοιχεία δεν φαίνεται το αυτοκίνητο των νεαρών να ξέφυγε από την πορεία του εξαιτίας της παρεμβολής κάποιου άλλου οχήματος. Ο 17χρονος οδηγός, που έχασε και αυτός τη ζωή του, δεν είχε άδεια οδήγησης και κανένα από τα παιδιά δεν φορούσε ζώνη, ενώ οι έρευνες από την Τροχαία συνεχίζονται για την εξακρίβωση των συνθηκών κάτω από τις οποίες έγινε το τραγικό αυτό δυστύχημα.

Όταν έφτασαν τα ασθενοφόρα, μόνο ένα από τα πέντε παιδιά, 17 χρόνων, βρίσκονταν ακόμη στη ζωή και διακομίστηκε στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου και νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη ΜΕΘ με πολλαπλά τραύματα στα πλευρά και στον θώρακα. Οι θεράποντες γιατροί χαρακτηρίζουν την κατάσταση του 17χρονου ως “ιδιαίτερα κρίσιμη” και όλη τους η προσπάθεια επικεντρώνεται στο να κρατήσουν σε ισορροπία τις ζωτικές λειτουργίες του παιδιού. Τα άλλα τέσσερα παιδιά ανασύρθηκαν νεκρά από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL